Negocieri la Guvern pe tema măririlor salariale din Educaţie. Sindicaliştii cer creşteri de 15% din noiembrie

Reprezentanții sindicatelor din Educație s-au prezentat, luni, la Palatul Victoria, pentru o nouă rundă de negocieri cu miniștrii responsabili pe tema măririi salariilor în învățământ.

RomaniaTV.net
12 oct. 2015, 12:02
Negocieri la Guvern pe tema măririlor salariale din Educaţie. Sindicaliştii cer creşteri de 15% din noiembrie

Luni, la Guvern, au loc negocieri decisive pentru salariile profesorilor. Sindicaliştii cer o mărire de 15 la sută de la 1 noiembrie, însă Guvernul este dispus să majoreze salariile doar cu 10 la sută, de la data de 1 decembrie.

La discuții, din partea Guvernului, sunt prezenți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și cel al Finanțelor, Eugen Teodorovici. Din partea sindicaliștilor la negocieri participă, printre alții, președintele executiv al Sindicatului „Spiru Haret”, Marius Nistor, și președintele FNS „Alma Mater”, Anton Hadăr.

Marius Nistor declara în urmă cu o lună, la finalul unei alte runde de discuții cu reprezentanții Guvernului, că a solicitat o creștere salarială pentru cadrele didactice de 15% de la 1 noiembrie sau de 20% de la 1 decembrie 2015.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu: Bugetul pentru educaţie se va închide cu 4% din PIB

„Guvernul a venit și a solicitat o păsuire din partea organizațiilor sindicale din învățământ, o păsuire care să le permită să își facă execuția bugetară pe luna septembrie și, în funcție de lucrurile care vor rezulta în urma acestei execuții bugetare, să ne spună dacă solicitarea noastră, respectiv de creștere a salariilor cu 15% de la 1 noiembrie 2015, poate fi adoptată de Guvernul României. În situația în care n-ar exista posibilitățile financiare, există o altă variantă din partea noastră: să se accepte o creștere salarială de 20% cel mai târziu în luna decembrie”, afirma Nistor.

Tot atunci, ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, preciza că salariile cadrelor didactice ar putea fi majorate cu mai mult de 10% de la 1 decembrie, dacă vor fi identificate fonduri disponibile în acest sens.