Negocieri Ucraina-Rusia, runda a treia. Delegaţiile se întâlnesc din nou în weekend

Ucraina se aşteaptă la o nouă rundă de negocieri cu Rusia, a treia la număr, în acest weekend, a declarat vineri unul dintre negociatorii ucraineni, Mihailo Podoliak, consiler al şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

04 mart. 2022, 18:08
Negocieri Ucraina-Rusia, runda a treia. Delegaţiile se întâlnesc din nou în weekend

„A treia etapă de negocieri ar putea avea loc sâmbătă sau duminică, suntem în contact permanent”, a indicat Podoliak într-o conferinţă de presă la Lvov, precizând că ucrainenii nu aşteaptă decât acordul ruşilor pentru a reveni la masa negocierilor.

Rusia şi Ucraina au convenit joi seara, la a doua rundă de negocieri, crearea de culoare umanitare pentru evacuarea populaţiei în sectoarele unde se duc lupte şi un armistiţiu temporar, dar care se va aplica numai în respectivele zone.

Potrivit Berlinului, cancelarul german Olaf Scholz a discutat cu omologul său rus Vladimir Putin, care l-a asigurat că negocierile vor fi reluate în acest weekend.

Cele două sesiuni de convorbiri precedente, la frontiera ucraineano-belarusă, iar apoi la frontiera polono-belarusă, nu au dus la o oprire a luptelor.

Citeşte şi Ruşii îl iubesc pe Putin şi mai mult, de când a început războiul. Aproape trei sferturi din populaţie are încredere în liderul de la Kremlin, potrivit unui sondaj independent

Delegaţia ucraineană nu a obţinut rezultatele la care spera la negocierile cu delegaţia rusă„, a declarat vineri Mihailo Podoleak, făcând un bilanţ al discuţiilor din ajun. Totuşi, a adăugat el, părţile au ajuns la o înţelegere cu privire la o asigurare comună a „coridoarelor umanitare” pentru evacuarea populaţiei civile, precum şi pentru livrarea de medicamente şi alimente în locurile celor mai înverşunate lupte, cu posibilitatea suspendării temporare a focului pe perioada în care se va efectua evacuarea în acele sectoare.

Citeşte şi Un nou român mort pe frontul din Ucraina. Ştefan Ciobanu, decorat post mortem de Zelenski. Care au fost ultimele lui cuvinte