Ludovic Orban răspunde nemulţumirilor din PNL în urma redistribuirii unor portofolii: „Într-o coaliţie nu poţi să iei tot”

Liderul PNL a declarat sâmbătă, după finalizarea negocierilor, că programul de guvernare ar putea fi gata luni, iar referitor la disensiunile din partid, Orban a declarat că "niciodată nu pot fi toţi mulţumiţi".

19 dec. 2020, 21:44
Ludovic Orban răspunde nemulţumirilor din PNL în urma redistribuirii unor portofolii: „Într-o coaliţie nu poţi să iei tot”

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă seară, cu privire la nemulțumirile din partid privind distribuția unor importante portofolii din viitorul guvern, că “niciodată nu pot fi toți mulțumiți”. De asemenea, solicitarea unor colegi din partid de a convoca conducerea în ședință nu ar fi fost făcută statutar.

“BPN este convocat de președintele PNL, de jumătate dintre membrii BEx sau de minim o treime dintre filiale. BPN nu a fost convocat. A fost o informație”, a spus Orban.

“Niciodată nu pot fi toți mulțumiți. N-am finalizat negocierile. În acel moment, toate candidaturile la funcție de demnitate publică vor fi analizate în forurile statutare ale BPN și vom decide cei mai buni candidați ai partidului pentru protofoliile pe care le deținem.

Am respectat mandatul biroului politic întru totul.

Nu trebuie să existe nicio problemă în faptul că un portofoliu este deținut de o altă formațiune politică din coaliție. Suntem parteneri”, a mai spus preşedintele PNL, întrebat dacă au fost colegi liberali nemulțumiți de modul în care a negociat.

Ludovic Orban susţine ocuparea funcţiilor din administraţie prin concurs

„Am finalizat o orientare asupra modului in care urmeaza sa fie definite pozitiile de ordinul 2 si 3. Exista doua tipuri de autoritati: agentii, autoritati, oficii, inspectorate. Exista acele institutii care detin functii de demnitate publica, functii politice, care vor fi exercitate de reprezentantii coalitiei de guvernare.

In ceea ce priveste palierul administrativ, atat la nivel national, cat si judetean, sustinem o modificare a ocuparii functiei publice pentru ca toate functiile sa fie ocupate prin concurs”, a mai declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „Duminică sau, cel mai târzu, luni finalizăm programul de guvernare”