Negocierile dintre PNL şi ALDE în vederea fuzionării avansează. Ionuţ Stroe: „Probabil săptămâna viitoare putem avansa chiar data Congresului de unificare”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că a avut loc o primă întâlnire între echipele de negociere ale liberalilor şi ALDE, în vederea absorbirii formaţiunii lui Tăriceanu de către PNL.

18 ian. 2022, 15:08
Negocierile dintre PNL şi ALDE în vederea fuzionării avansează. Ionuţ Stroe: „Probabil săptămâna viitoare putem avansa chiar data Congresului de unificare”

Ionuţ Strioe s-a arătat încrezător în faptul că negocierile nu vor dura mult, precizând că după prima întâlnire dintre cele două delegaţii „s.au armonizat viziunile celor două partide” şi că, dacă se continuă în acelaşi ritm, chiar săptămâna viitoare ar putea fi anunţată data la care se va organiza congresul de unificare a celor două formaţiuni.

”A fost un start foarte bun al acestor discuţii, a avansat considerabil această ideea a fuziunii dintre cele două partide, s-au armonizat viziunile, s-au stabilit obiective comune şi s-a stabilit un parcurs procedural care va fi validat în forurile de conducere ale celor două partide pentru a avea Congresul de fuziune cât mai repede”, a spus Ionuţ Stroe, într-o conferinţă de presă.

El a continuat: ”Suntem încrezători că probanil săptămâna viitoare putem avansa data Congresului pentru unificare”.

Despre discuţiile cu PMP, Ionuţ Stroe a spus că acestea sunt în continuare deschise, din punctul de vedere al liberalilor.

”Într-adevăr, au o perioadă de discuţii interne, nu am să comentez situaţia din PMP, însă vreau să reafirm totala disponibilitate din partea noastră în a le continua aceste discuţii, pentru a definitiva ceea ce numim noi unificarea tuturor curentelor de dreapta din politica românească, în acest an”, a mai spus el.

Citeşte şi: Gabriela Firea continuă războiul cu Nicuşor Dan: „Nu a mişcat un deget de când a ajuns primar. Bucureştiul riscă să piardă 300 de milioane de euro din bani europeni”


loading...
Partenerii noștri