Negocierile Greciei cu creditorii privaţi se prelungesc până la 13 februarie

Grecia va continua negocierile cu creditorii privaţi pentru ştergerea unei părţi din datoria sa publică, data limită pentru a se ajunge la un acord fiind 13 februarie, au anunţat surse din ministerul elen de Finanţe, în urma reuniunii de la Bruxelles cu Eurogrupul, scrie Bloomberg.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 20:46
Negocierile Greciei cu creditorii privaţi se prelungesc până la 13 februarie

Potrivit acordului convenit de Grecia cu statele din zona euro în luna octombrie, creditorii privaţi ai Atenei vor accepta să renunţe la 50% din creanţele lor faţă de statul grec, care trebuie să emită noi obligaţiuni în schimbul titlurilor cu scadenţă pe termen scurt. Însă negocierile, începute cu 10 zile în urmă, se află în impas pentru că nu s-a convenit asupra ratei dobânzii pentru aceste noi obligaţiuni.

Statul grec are în luna martie plăţi scadente în valoare de 14,5 miliarde de euro şi nu dispune de aceste fonduri. De finalizarea acestui acord între Atena şi creditorii săi privaţi depinde şi demararea celui de-al doilea plan de asistenţă europeană pentru Grecia, care ar urma să primească noi împrumuturi în valoare totală de 130 de miliarde de euro