Negoiţă, la început de an şcolar: Decât jurişti şomeri, haideţi să facem sudori, bucătari, mecanici

Publicat: Luni, 16 Septembrie 2013 17:02 // Actualizat: Luni, 16 Septembrie 2013 17:40 // Sursa: RTV.net

Avem prea mulţi şomeri cu studii superioare şi prea puţini sudori, bucătari sau mecanici. Asta le-a transmis elevilor primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, prezent luni la deschiderea noului an şcolar la Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" din Bucuresti. 

Robert Negoiţă a inaugurat o clasă cu specializare în sudură.

"Vă urez succes în noul an de învăţământ, în special bobocilor de clasa a IX-a, şi sper ca împreună să reuşim să facem ca învăţământul din România să fie unul performant. Pentru sectorul 3 ne-am propus ca infrastructura să fie cea mai performantă. Le cer elevilor să respecte locul în care îşi vor desfăşura activitatea. Anul acesta am reuşit să înfiinţăm clasa de sudură la acest liceu şi vrem să facem în viitor mai multe clase de meserii, necesare în România. Noi trebuie să îi învăţăm pe elevi să spună ce ştiu să facă şi, când vor şti acest lucru, cred că ne-am atins obiectivele", a declarat edilul Sectorului 3.

Edilul spune că de pe băncile şcolii elevii ar trebui să iasă deja stăpâni pe o meserie.

"Am avut şi încă mai avem în învăţământul românesc meserii doar pentru a da un loc de muncă profesorilor. Meserii care au ieşit deja din uz, nu mai sunt cerute în economie. (...) Decât să facem jurişti care să se ducă în somaj haideţi să facem sudori, haideţi să facem bucătari, haideţi să facem mecanici, ospătari. Acestea sunt meserii foarte căutate şi multe altele", a spus Robert Negoiţă.

Prezentă la deschiderea festivă a anului şcolar, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, a declarat că susţine şi ea învăţământul diferenţiat.

"Nu ne naştem toţi cu acelaşi potential de inteligenţă. Noi nu suntem toţi cu aceeaşi capacitate de asimilare. De aceea obligaţia şcolii este de a încerca să ducem câtre fiecare elev pe potriva potenţialului lor şi a capacităii de asimilare", a spus Ecaterina Andronescu.

Cu ocazia începerii noului an şcolar, Primaria Sectorului 3 a donat 4.000 de ghiozdane cu rechizite copiilor proveniţi din familii sărace.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 sep 23:04
...3, Robert Negoiţă, prezent luni la deschiderea noului an şcolar la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Bucuresti. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
16 sep 17:31
... Avem prea mulţi şomeri cu studii superioare şi prea puţini sudori, bucătari...
1
EUR
4.7635
RON
14 Nov
noapte 12 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H