Negoiţă, Vass şi Oltean, în cărţi pentru prima linie a PDL. Cine va face parte din noua conducere

După o lungă absenţă din prim-planul PDL, Liviu Negoiţă intenţionează să revină în Biroul Permanent Naţional, pregătind o candidatură pentru funcţia de prim-vicepreşedinte însărcinat cu comunicarea, în timp ce Ioan Oltean şi George Scripcaru îşi doresc, de asemenea, funcţii la vârf, în ciuda boicotului instituit de către Elena Udrea. Surse din conducerea partidului au precizat pentru RTV.NET că negocierile o vizează, de asemenea, pe Andreea Paul Vass la funcţia de prim-vicepreşedinte, în timp ce Gheorghe Flutur ar urma să-şi continue mandatul de secretar general.

RomaniaTV.net
26 mart. 2013, 17:27

Negocierile pentru constituirea noii conduceri a PDL continuă în ciuda directivei trasate de către Elena Udrea ca susţinătorii moţiunii sale să nu candideze la nicio funcţie în Biroul Permanent Naţional.

Ioan Oltean, preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, şi George Scripcaru, preşedintele PDL Braşov, doresc să facă parte din structura de vârf a formaţiunii democrat-liberale, au precizat pentru ROMÂNIATV.NET surse din conducerea partidului. Alături de Emil Boc, Oltean este principala punte de legătură dintre cele două tabere, acesta invocând în cadrul şedinţei care a avut loc luni în Modrogan nevoia unităţii PDL. Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud ar fi tentat să candideze la funcţia de prim-vicepreşedinte, cu atât mai mult cu cât Cezar Preda se va retrage din prima linie a partidului pentru a se ocupa de coordonarea filialelor Buzău, Vrancea, Galaţi, Brăila, Tulcea şi Constanţa.

„Mă gândesc la o candidatură pentru funcţia de vicepreşedinte pe regiunea mea, regiunea de sud-est. Partidul trebuie reconstruit, iar bunii organizatori trebuie să se ducă la baza partidului. Eu asta am ştiut să fac dintotdeauna: să organizez”, a precizat, Cezar Preda, pentru ROMÂNIATV.NET.

Potrivit surselor ROMÂNIATV.NET, Liviu Negoiţă ar urma să revină în prim-planul partidului, fostul primar al Sectorului 3 pregătind o candidatură pentru funcţia de prim-vicepreşedinte însărcinat cu comunicarea. Tot la nivel de prim-vicepreşedinte ar urma să candideze şi Andreea Paul Vass, fosta consilieră a lui Emil Boc vizând portofoliul dedicat mediului de afaceri. 

În ceea ce priveşte postul de secretar general acesta îi va rămâne lui Gheorghe Flutur, preşedintele PDL Suceava fiind apreciat în continuare pentru organizarea partidului.

Pentru funcţia de vicepreşedinte însărcinat cu coordonarea regiunii Vest ar urma să candideze deputatul Alin Popoviciu, în timp ce funcţia de vicepreşedinte pentru regiunea Centru ar urma să-i revină primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Hava. 

Funcţia de vicepreşedinte este vizată de asemenea de către Raluca Turcan, care ar putea prelua domeniul dedicat Educaţiei, în timp ce Sulfina Barbu intenţionează să candideze pentru funcţia de vicepreşedinte pentru Agricultură, Mediu şi Dezvoltare Rurală.

Ales, marţi, lider de grup al deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader ar urma la rându-i să opteze pentru un post de vicepreşedinte.

„Am să candidez la o funcţie în BPN. Voi vedea la care anume pentru că vreau să aduc plusvaloare partidului, nu să am o funcţie pentru a o trece în cartea de vizită”, a precizat pentru ROMÂNIATV.NET şeful deputaţilor PDL.

CITEŞTE ŞI: Udrea renunţă la ruperea PDL. Ce plan are tabăra învinsă la congres

O parte a grupării Udrea rămâne însă pe poziţii. Vicepreşedintele Florin Popescu spune că nu va candida la nicio funcţie în noul BPN.

„Nu mă regăsesc într-un BPN cu oameni care au furat votul”, a precizat pentru ROMÂNIATV.NET, preşedintele PDL Dâmboviţa.

Conflictul cu Vasile Blaga este susţinut şi de către actualul secretar executiv, Theodor Paleologu.

„Nu am de gând să candidez la nicio funcţie. Nu vreau să fac figuraţie. Ţinând seama de dispreţul lui Vasile Blaga la adresa intelectualilor, nu mă interesează vreo funcţie. Dacă aparţin unei categorii atât de dispreţuite, nu văd de ce aş duce masochismul atât de departe”, a precizat Paleologu, pentru ROMÂNIATV.NET.

Negocierile pentru candidaturile la noul BPN vor continua până la finalul acestei săptămâni, o primă discuţie urmând să aibă loc, miercuri, în cadrul Colegiului Director al partidului. Alegerea noii conduceri va avea loc la Consiliul Naţional de Coordonare anunţat pentru data de 6 aprilie.