Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună, operat pe cord

Fostul astronaut american Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună, se află în convalescenţă şi se simte bine, după ce a suportat o operaţie de bypass coronarian, au anunţat, miercuri, reprezentanţii NASA.

RomaniaTV.net
09 aug. 2012, 09:14
Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună, operat pe cord

Armstrong, care a împlinit vârsta de 82 de ani duminică, a fost operat miercuri, pentru a i se debloca o arteră coronariană. Potrivit postului de televiziune NBC, care o citează pe soţia sa, Carol Armstrong, operaţia a reuşit, iar fostul astronaut se simte bine.

În calitate de comandant al misiunii spaţiale Apollo 1, Neil Armstrong a devenit primul om care a păşit pe Lună, pe 20 iulie 1969. După ce a pilotat modulul Eagle care s-a aşezat pe Lună, astronautul american a coborât scara modului şi a păşit pe suprafaţa satelitului natural al Terrei, spunând: „Acesta este un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire”.

Charles Bolden, administratorul general al NASA, a spus că Neil Armstrong este „un erou american adevărat” şi i-a urat însănătoşire grabnică.

Neil Armstrong a pilotat avioane de luptă în timpul războiului din Coreea şi a fost pilot de teste pentru agenţia aeronautică americană ce avea să se transforme în NASA. După ce a părăsit agenţia spaţială americană, el a devenit profesor la Universitatea Cincinnati, din statul său natal Ohio.

Neil Armstrong şi soţia lui locuiesc în oraşul Cincinnati.