Neînţelegeri la nivel înalt: Platini îl critică pe Blatter

Preşedintele UEFA, Michel Platini, care a primit, marţi, premiul Giacinto Facchetti, l-a criticat pe Joseph Blatter, conducătorul FIFA, pentru faptul că respinge ideea introducerii arbitrilor suplimentari la meciurile internaţionale, "doar pentru că nu a fost a lui", informează Gazzetta dello Sport.

RomaniaTV.net
16 nov. 2011, 06:21
Neînţelegeri la nivel înalt: Platini îl critică pe Blatter

„Fotbalul trebuie să fie uman, nu tehnologic. Eu sunt contra introducerii tehnologiei în sport, în general, şi în fotbal în special. Toţi cei care urmăresc meciurile la TV cred că în fotbal se poate face dreptate doar bazându-te pe tehnologie, însă eu nu cred asta. Arbitrii trebuie ajutaţi să ia deciziile cele mai bune, iar împreună cu International Board (Ifab) am decis să introducem doi arbitri suplimentari în Liga Campionilor şi totul merge bine, nu sunt probleme. La finalul Euro-2012, va exista o reuniune a Ifab şi vom vedea ce vom decide împreună cu FIFA. Pe Blatter nu l-au convins arbitrii suplimentari? Ce să spun, nu a fost ideea sa. Collina (n.r. – fostul arbitru italian Pierluigi Collina) a spus că arbitrii europeni încep să aibă multă încredere în acest sistem, acum depinde de FIFA şi de Ifab”, a spus Michel Platini pentru Gazzetta dello Sport.

Michel Platini a vorbit şi despre principiul fair-play-ului financiar, spunând că „băncile nu ar trebui să împrumute bani milionarilor atât timp cât există oameni care mor de foame”.

„Este un lucru important. Într-un moment economic atât de dificil pentru toţi, nu pot înţelege cum există cluburi de fotbal care au deficite financiare de 1,4 miliarde de euro în Europa. Echipele nu trebuie să cheltuie mai mult decât produc. Există dorinţa de a spune stop. Nu mai putem continua aşa, băncile nu ar trebui să împrumute bani milionarilor atât timp cât există oameni care mor de foame. Fair-play-ul financiar are o valoare etică”, a mai spus Platini.

Pe de altă parte, Platini a declarat că argentinianul Lionel Messi va depăşi recordul său de trei trofee Balonul de Aur: „Messi (care are două Baloane de Aur) îmi va depăşi recordul. Eu am făcut ce am putut, însă vremurile s-au schimbat: el a venit la Barcelona când avea 13 ani, iar eu am ajuns la Juventus la 27 de ani”.

Michel Platini a primit Premiul Giacinto Facchetti, înfiinţat în 2006 de Gazzetta dello Sport în memoria fostului căpitan al formaţiei Internazionale Milano şi al naţionalei Italiei, decedat în septembrie 2006. Premiul recompensează o personalitate din lumea fotbalului a cărei carieră este exemplară.