Nelson Mandela a început să reacţioneaze mai bine la tratamentul medical

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, internat de în spital, sâmbătă, pentru o infecţie pulmonară agravată, reacţionează bine la tratament, după cum a anunţat, oficial, actualul preşedinte al Africii de Sud, Jacob Zuma, în Parlament.

RomaniaTV.net
12 iun. 2013, 14:37
Nelson Mandela a început să reacţioneaze mai bine la tratamentul medical

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela „reacţionează mai bine la tratamentul” pe care îl primeşte de când a fost spitalizat sâmbătă, cu o pneumonie, a anunţat miercuri preşedintele Jacob Zuma în Parlament, relatează AFP.

„Sunt fericit să vă anunţ că Madiba (aşa cum i se mai spune fostului lider) reacţionează mai bine la tratament începând din această dimineaţă„, a declarat şeful statului, aducând pentru prima dată în ultimele cinci zile o veste bună despre sănătatea eroului luptei împotriva apartheidului, în vârstă de 94 de ani. „Suntem foarte fericiţi de progresele pe care le face de-acum înainte, după aceste zile care au fost dificile”, a continuat şeful statului.

„Astăzi, 12 iunie”, a adăugat el, „marcăm 49 de ani de la condamnarea preşedintelui Nelson Mandela la închisoare pe viaţă, în 1964. În această zi aniversară atât de importantă, gândurile noastre se îndreaptă spre preşedintele Mandela şi familia sa”. „Îi îndemnăm pe sud-africani şi (pe membrii) comunităţii internaţionale să continue să se gândească şi să se roage la preşedintele Mandela”, a mai spus Zuma.

Laureatul Premiului Nobel pentru Pace în 1993 a fost internat sâmbătă în stare gravă. De atunci, autorităţile s-au limitat să descrie starea sa ca „staţionară„.