NELSON MANDELA a murit. Victor Ponta i-a trimis un mesaj de condoleanţe preşedintelui sud-african

Primul-ministru al României, Victor Ponta, a transmis, în această dimineaţă, printr-o scrisoare de condoleanţe adresată Preşedintelui Africii de Sud, Jacob Zuma, un mesaj solidaritate faţă de poporul sud-african, îndoliat după moartea fostului preşedinte Nelson Mandela.

RomaniaTV.net
06 dec. 2013, 08:12
NELSON MANDELA a murit. Victor Ponta i-a trimis un mesaj de condoleanţe preşedintelui sud-african

„Pentru toata lumea, de pe toate continentele, Nelson Mandela, a întruchipat voinţa, determinarea şi curajul de a lupta şi de a reuşi pentru demnitate umană, dreptate, egalitate şi libertate. Nelson Mandela rămâne în sufletul şi memoria omenirii ca cel care a schimbat istoria ţării sale şi a influenţat generaţii, un exemplu de sacrificiu şi dăruire pentru noi toţi”, scrie Victor Ponta în mesajul adresat lui Jacob Zuma.

Părintele Africii de Sud a încetat din viaţă joi seara, informează Reuters.com. Fostul preşedinte sud african avea 95 de ani. Anunţul a fost făcut de preşedintele sud-african Jacob Zuma.

Eroul luptei împotriva apartheidului a încetat din viaţă joi, în casa sa din Johannesburg, după o lungă suferinţă. Acesta primea tratament de cinci luni pentru o infecţie la plămâni.

„Lupta sa neobosită pentru libertate i-a câștigat respectul lumii”, a declarat președintele sud-african Jacob Zuma.

Președintele sud-african Jacob Zuma spune că Nelson Mandela va avea funeralii de stat.

Familia lui Mandela s-a adunat în număr mare la casa acestuia din Johannesburg.