Nelson Mandela „este bine”, afirmă fosta sa soţie Winnie Madikizela-Mandela

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, în vârstă de 95 de ani, care a revenit la domiciliu pe 1 septembrie după ce a petrecut aproape trei luni la spital, "este bine", a declarat duminică fosta sa soţie Winnie Madikizela-Mandela, relatează AFP.

RomaniaTV.net
07 oct. 2013, 09:04
Nelson Mandela „este bine”, afirmă fosta sa soţie Winnie Madikizela-Mandela

„Este bine. Spiritele Africii, strămoşii săi, strămoşii noştri, îl ţin în viaţă pentru noi toţi„, a declarat ea pentru radioteleviziunea publică SABC.

Nelson Mandela, spitalizat în perioada 8 iunie-1 septembrie din cauza unei recidive a unei infecţii pulmonare şi, probabil, a unor complicaţii, se află din nou la locuinţa sa, care a fost medicalizată, la Johannesburg. Transferat de urgenţă la spital, în iunie, în stare gravă, Mandela aproape că a murit pe 23 iunie. Însă ulterior el şi-a revenit, în mod treptat, iar pe 18 iulie a împlinit vârsta de 95 de ani.

Mbuso Mandela, unul dintre nepoţii eroului luptei împotriva apartheidului, a declarat pe 26 septembrie, pentru un ziar local, că bunicul său „se simte mult mai bine” şi că acesta a putut să stea în capul oaselor şi să „privească în jur”, în timp ce era vizitat de membri ai familiei.