Nelu Bălăşoiu TESTAMENT. Cine va moşteni averea şi piesele de aur ale celebrului ARTIST

Nelu Bălășoiu a murit, marţi, la spitalul din Suceava, unde era internat în comă. Artistul fusese confirmat cu COVID-19 şi la scurt timp a suferit un atac vascular cerebral, care i.a fost fatal.

21 apr. 2020, 11:25
Nelu Bălăşoiu TESTAMENT. Cine va moşteni averea şi piesele de aur ale celebrului ARTIST

Nelu Bălășoiu a lăast în urma sa o adevărată „avere”, piesele sale cunoscute în toată ţara. În urmă cu un an, Ionuț Bălăşoiu, fiul legendarului interpret de muzică populară, primise de la acesta cordul de a-i prelua întreg repertoriul.

„Predarea ștafetei” s-a făcut în mod simbolic printr-un clip pe Youtube, în care Nelu și Ionuț Bălășoiu vorbeau despre faptul că cel din urmă va fi continuatorul de drept al comorii folclorice pe care interpretul o va lăsa în urmă.

„Dragii mei, sunt cu fiul meu. Îmi doresc din tot sufletul ca el să cânte cântecele mele prin toate lăcașurile care există în țară. Vă rog din tot sufletul să aveți încredere în el”, spunea atunci Nelu Bălășoiu.

„Și eu sunt de părere că numele Bălășoiu va merge mai departe. Și cântecele tatălui meu, de asemenea. Și sunt pregătit să fac chestia asta”, spunea și Ionuț Bălășoiu.

Nelu Bălăşoiu a murit. Interpretul de muzică populară era infectat cu CORONAVIRUS

Nelu Bălășoiu s-a născut în 1948 în localitatea Rogova din județul Mehedinți. A fost îndrumat către muzică de tatăl său dar și de celebra interpretă Maria Lătărețu. A activat la Taraful de la Vânju Mare și a cunoscut succesul prin colaborările pe care le-a avut cu Maria Cornescu, cea care ulteriuor i-a devenit și soție.