Nelu Barbu şi Doris Mircea, desemnaţi purtători de cuvânt pe perioada exercitării Preşedinţiei Consiliului UE

Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, şi Doris Mircea, director general în Ministerul Afacerilor Externe, au fost desemnaţi purtători de cuvânt pe perioada exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, informează un comunicat al Executivului remis luni.

RomaniaTV.net
07 ian. 2019, 19:47
Nelu Barbu şi Doris Mircea, desemnaţi purtători de cuvânt pe perioada exercitării Preşedinţiei Consiliului UE

Doris Mircea este diplomat de carieră cu rang de ministru plenipotenţiar, coordonator al Direcţiei Comunicare, Promovare şi Organizare din cadrul Unităţii pentru Pregătirea Preşedinţiei României la Consiliul UE a MAE, potrivit comunicatului. Din 2002 a activat în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE de la Bruxelles, ca purtător de cuvânt, responsabil pentru afaceri culturale, educaţie, cercetare, diplomaţie publică şi strategia de comunicare. În 2008 a revenit în ţară la conducerea Direcţiei Comunicare, fiind numită, în 2010, purtător de cuvânt al MAE. Este doctor în sociologie (tema comunicarea în diplomaţie) şi a absolvit Master of Arts in International Politics la ULB, Bruxelles.

Nelu Barbu este consilier de stat al prim-ministrului şi purtător de cuvânt al Guvernului începând cu februarie 2018. Nelu Barbu are o experienţă de 15 ani în mass-media şi comunicare publică, precizează comunicatul amintit.