Nelu Iordache, trimis în judecată de DNA într-un dosar de evaziune fiscală peste 2 milioane euro

Publicat: Luni, 25 Iunie 2018 12:11 // Actualizat: Luni, 25 Iunie 2018 12:11 // Sursa: romaniatv.net

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nelu Iordache, la data faptelor asociat și administrator al SC Bata Sky Imobiliare SA, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi  delapidare. Pe lângă omul de afaceri, au mai fost trimise în judecată SC BATA SKY IMOBILIARE SA, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, IMAD ALI, la data faptei administrator al unor societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, BĂLUȚĂ (fostă STANCU) MIOARA, la data faptei angajată în cadrul unei bănci și ILIE (fostă Cristescu) LUIZA MARIA, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reținut că "'în perioada februarie - aprilie 2011, inculpatul Iordache Nelu, în calitate de asociat și administrator al SC Bata Sky Imobiliare SA, a înregistrat în contabilitatea SC Bata Sky Imobiliare SA, achiziții fictive de materiale publicitare promoționale în valoare totală de 46.356.636,79 lei, din care TVA în cuantum de 8.972.252 lei. Prin aceste demersuri inculpatul a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 8.972.252 lei (echivalentul a 2.133.254 euro), reprezentând TVA dedusă în mod nelegal. Produsele respective ar fi fost achiziționate de la două societăți administrate de inculpatul Imad Ali.

Ulterior, până în luna ianuarie 2014, inculpatul Iordache Nelu și-a însușit în mod necuvenit suma de 47.311.243 lei, pe care a „justificat-o" prin simularea unui împrumut pe care l-ar fi acordat firmei SC Bata Sky Imobiliare SA. În acest sens, a încheiat un contract prin care a atestat în mod neadevărat că a împrumutat societatea cu suma de 11.000.000 euro. Acest contract a generat, în sarcina societății, o obligație de restituire a sumei respective în favoarea inculpatului Iordache Nelu, deși în realitate firma nu a încasat niciodată vreun ban, în modalitatea de mai sus", se arată într-un comunicat DNA.

Sursa citată mai precizează că "fiind audiate în prezenta cauză, inculpatele Băluță (fostă Stancu) Mioara, angajată a unei bănci, și Ilie (fostă Cristescu) Luiza Maria au declarat în mod mincinos că, în perioada 18 - 28 aprilie 2011, în unitatea bancară în care prima își desfășura activitatea, au fost desfășurate operațiuni în sensul celor arătate mai sus, în realitate, nefiind depusă, plătită și retrasă vreo sumă de bani".

Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 8.988.122,01 lei.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Iordache Nelu și SC Bata Sky Imobiliare SA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
nelu iordache nelu iordache trimis in judecata SC Bata Sky Imobiliare SA
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7576
RON
21 Feb
noapte 3 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H