Nelu Tătaru, anunţ de ultimă oră despre vaccinul anti-COVID. Când ajunge în România

Nelu Tătaru a înscris România în sistemul european pentru vaccinul anti-Covid-19. Ministrul Sănătăţii are, miercuri, o întâlnire cu reprezentantul pentru Europa de Est al firmei care face acest vaccin.

17 iun. 2020, 06:14
Nelu Tătaru, anunţ de ultimă oră despre vaccinul anti-COVID. Când ajunge în România

Nelu Tătaru a declarat că această înscriere era vitală pentru ca România să aibă acces la vaccin atunci când acesta va fi gata.

„Astăzi ne-am înscris, am avut discuțiile, miercuri vom avea discuții și cu reprezentantul pentru Europa de Est al firmei care face acest vaccin. După cum știți, noi am făcut și o donație în acest sens acum o lună de zile, la nivelul comunității europene, suntem acolo unde este orice demers științific pentru această pandemie”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: „Să ne OBIŞNUIM în această VARĂ cu virusul. Pacienţii asimptomatici ar putea fi lăsaţi acasă”

Conform informaţiilor oficiale, este vorba de o rezervare de 400 de milioane de doze pentru România, pentru care țara noastră a plătit deja.

„Putem să nu ne trebuiască, dezvoltăm noi ceva… Gândiți-vă că acum o lună de zile se discuta că cei mai avansați sunt Sanofi cu GlaxoSmithKline care produceau pentru Statele Unite, cu un termen a doua jumătate a anului viitor. Când comunitatea europeană a hotărât să facem acele donații tocmai pentru un vaccin, tratament, noi am solicitat pentru un vaccin acea sumă pe care am donat-o”, a menționat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru explică de ce nu se deschid teatrele: „Biserica este a cartierului, la o sală de teatru vin din tot oraşul”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, vorbea, ceva mai devreme, despre această rezervare și adăuga faptul că e bine că România face parte dintre statele care s-au înscris pe lista de distribuție a vaccinului. De altfel, această distribuție a vaccinului se va face în funcție de numărul locuitorilor țărilor. Prioritate au țările cu o populația mai mare.

„Îmi pare bine că s-a pus în funcţiune mecanismul european care permite achiziţionarea unei cantităţi de 400 de milioane de doze de vaccin de la un producător european (…) sunt cinci ţări care au aplicat, că asta era condiţia, pentru ca să se poată face o achiziţie comună, dar fără să ne exprimăm clar interesul de a participa la acest mecanism lucrurile, nu se întâmplă de la sine”, a declarat Alexandru Rafila.