Nelu Tătaru, anunţ despre 1 iulie: „Relaxarea nu se poate produce cât timp avem transmitere comunitară”

Măsurile de relaxare erau necesare, dar nu pot fi luate dacă transmiterea comunitară a noului coronavirus este accentuată și dacă oamenii nu respectă măsurile de precauție, a spus, la Digi24, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.    

24 iun. 2020, 16:10
Nelu Tătaru, anunţ despre 1 iulie: „Relaxarea nu se poate produce cât timp avem transmitere comunitară”

STARE DE ALERTĂ. „Sunt creșteri asumate câtă vreme nu depășim o creștere progresivă și trecem la o creștere exponențială. Avem 321 de cazuri, în contextul în care 2 zile am avut între 200 și 250. Este o transmitere comunitară accentuată, dar o punem și pe seama celor 3 măsuri de relaxare și pe weekendurile prelungite”, a spus ministrul.

NOI restricţii de la 1 iulie 2020. Nelu Tătaru anunţă ce ne aşteaptă

Nelu Tătaru recomandă în continuare păstrarea distanțării, a regulilor de igienă, purtarea măștii în spațiile închise și în mijloacele de transport și evitarea zonelor aglomerate.

„Nerespectarea acestor reguli poate duce la o transformare a creșterii progresive într-o creștere exponențială și atunci avem și o transmitere comunitară accentuată care va duce la un moment dat, dacă nu respectăm aceste reguli, la niște restricții. Progresiv mergem spre relaxare cvasi-totală, dar aceasta nu se poate produce când avem transmitere comunitară accentuată și vedem că acele reguli de protecție sau de precauție nu sunt aplicate”, a spus Tătaru.

Moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 164 de voturi ”pentru”. La moţiunea intitulată ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” au fost înregistrate 164 de voturi ”pentru”, 85 de voturi ”împotrivă”, 48 de abţineri, iar doi deputaţi au fost prezenţi, dar nu au votat.