Nelu Tătaru anunţă suplimentarea numărului de paturi la Terapie Intensivă. „Avem o supraîncărcare”

Numărul de paturi de Terapie Intensivă de la Spitalul Universitar de Urgenţă ''Elias'' şi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ''Prof. dr. Matei Balş'' din Bucureşti va fi suplimentat în perioada următoare. Anunţul a fost făcut duminică de Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, care a avertizat că sunt zone în care "avem o supraîncărcare a acestor paturi".

RomaniaTV.net
19 iul. 2020, 10:15
Nelu Tătaru anunţă suplimentarea numărului de paturi la Terapie Intensivă. „Avem o supraîncărcare”

Ministrul Sănătăţii a susţinut duminică o conferinţă de presă la Iaşi în care a vorbit despre probleme cu care se confruntă autorităţile sanitare din cauza pandemiei de coronavirus.

Câte paturi de Terapie Intensivă sunt în România

Nelu Tătaru a explicat că, în acest moment, la nivel naţional există aproape 4.000 de paturi la Terapie Intensivă. Dintre aceastea, o jumătate sunt în spitale care tratează pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

„La nivel naţional, avem aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă. În cele 226 de spitale COVID în faza 1, faza 2 şi suport COVID sunt în jur de 2.000, 1.927 de paturi de terapie intensivă. Sunt anumite judeţe unde avem o supraîncărcare a acestor paturi.

Până acum, s-a recurs la acele TIR-uri, acele unităţi mobile de terapie intensivă, unul la Ploieşti, unul la Galaţi, acolo unde am văzut o încărcătură mai mare, dar şi la transferuri de pacienţi în spitale care au paturi goale. În următoarea perioadă, şi la ‘Elias’ şi la ‘Matei Balş’ va fi suplimentat numărul de paturi la terapie intensivă. Noi sperăm ca evoluţia să ne ajute să putem gestiona această situaţie”, a afirmat Nelu Tătaru, conform Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul Mediului, Costel Alexe, s-au aflat, duminică, la Iaşi, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor la noul spital modular construit la marginea municipiului Iaşi.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 19 IULIE. 767 de noi cazuri de infectare raportate în ultimele 24 de ore