Nelu Tătaru anunţă suplimentarea personalului DSP în contextul exploziei cazurilor de COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că a fost suplimentat personalul din direcţiile de sănătate publică prin detaşarea a circa 900 de asistenţi medicali şi medici şcolari. Tătaru a adăugat că este luată în calcul creşterea numărului de echipaje din serviciile medicale de urgenţă prespitalicească şi că vor fi demarte discuţii în acest sens cu cei din ministerele de resort pentru a fi analizat impactul bugetar.

RomaniaTV.net
04 aug. 2020, 11:21
Nelu Tătaru anunţă suplimentarea personalului DSP în contextul exploziei cazurilor de COVID-19

„Asigurarea personalului medical pentru funcţionarea unor domenii din sistem suprasolicitate în această perioadă reprezintă o prioritate. Am reuşit suplimentarea personalului din direcţiile de sănătate publică prin detaşarea a aproximativ 900 de asistenţi medicali şi medici şcolari. Luăm în discuţie şi creşterea numărului de echipaje din cadrul serviciilor medicale de urgenţă prespitalicească şi, în acest sens, vom demara discuţii cu colegii de la ministerele de resort pentru calcularea impactului bugetar”, a declarat Nelu Tătaru după întâlnirea cu reprezentanții Federației Sindicale Ambulanța din România.

Citeşte şi: Sporuri de până la 40% pentru angajaţii DSP în ciuda gafelor din timpul pandemiei de COVID-19

La discuții a participat și dr. Raed Arafat, șeful Derpatamentului pentru Situații de Urgență.

În timpul întâlnirii au fost discutate teme de interes pentru personalul din serviciile publice de Ambulanță, precum suplimentarea personalului angajat în domeniu, clarificarea condițiilor de acordare a sporului de risc aprobat prin Ordonanța de Urgență nr.43/2020 și a sporului pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19.

Nelu Tătaru i-a asigurat pe liderii sindicatului de întreaga disponibilitate pentru dialog. Conducerea Ministerului Sănătății va analiza și va lua în discuție cererile personalului din serviciile publice de ambulanță.