Nelu Tătaru: "Cine nu stă în carantină, va suporta nişte sancţiuni"

Publicat: Marţi, 14 Iulie 2020 20:12 // Actualizat: Marţi, 14 Iulie 2020 20:18 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Sănătăţii a negociat aproape 7 ore, în Senat, noua lege a carantinării și izolării. 

Ministrul Sănătății a anunțat că românii din străinătate care vin din zonele roșii vor sta, în continuare, în carantină, iar cei care nu vor respecta carantina, vor fi amendați. Dacă vreunul dintre cei care vor încălca perioada de carantinare va infecta vreo altă persoană, prin ieșirea în public, va răspunde penal pentru fapta sa.

 

"Românii care vin din zonele roșii din străinătate intră în carantină, nu pot refuza, dar pot contesta. Copiii rămân în cadrul familiei cu rude până la gradul 4.

Cine nu stă în carantină, va suporta niște sancțiuni. Dacă vor infecta pe cineva, vor suporta consecințele Codului Penal. Bunurile carantinate vor fi dezinfectate. Acolo unde nu se poate face dezinfectarea, se va păstra bunul până când va trece pericolul pe cale naturală.

Cei care aplică amenzile sunt aceiași din Legea 55. Vom avea stare de alertă, în continuare, cât va fi nevoie ca să oferim protecție cetățenilor României.", a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, arată că prin noua lege a carantinării, pacienții asimptomatici vor ajunge la spital pentru 48 de ore, perioadă în care va fi evaluat medical. "Asimptomaticii vor avea o evaluare de 48 de ore. Fiecare pacient va beneficia de o evaluare clinică, biologică de 48 de ore . Pentru cei simptomatici se va prelungi măsura internării până la vindecare sau până la momentul în care devin asiptomatici.", a spus Nelu Tătaru.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
carantină covid 19 ministrul Sănătăţii nelu tataru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H