Nelu Tătaru, despre cum se va face ieşirea din localitate după 15 mai. „Va fi o declaraţie verbală, dar trebuie dovedită cumva”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a explicat, luni, după 15 mai, când va expira starea de urgenţă, deplasările în afara localiăţii vor trebui să fie limitate şi se vor fi efectuate în baza unei "declaraţii verbale". Aceasta trebuie, însă, dovedită cu un act sau cu o adresă.

RomaniaTV.net
11 mai 2020, 14:35
Nelu Tătaru, despre cum se va face ieşirea din localitate după 15 mai. „Va fi o declaraţie verbală, dar trebuie dovedită cumva”

Ministrul Sănătăţii a precizat că pentru „evenimente restrânse în familie” sau pentru efectuarea unor munci agricole în afara localităţii se va putea ieşi din localitate. Oamenii trebuie să dovedească, însă, unde se duce, prin furnizarea adresei, prin prezentarea unui act de identitatea, conform Digi24.

„Suntem într-un moment în care nu am trecut de perioada grea. Suntem într-un moment în care urmează nişte relaxări.

Căutăm să găsim o măsură administrativă pentru a putea veni cu nişte restricţii în momentul în care acea relaxare de pe 15 mai va aduce şi o dezvoltare nedorită a pandemiei în România”, a explicat ministrul Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a vorbit despre cum vor putea circula românii după 15 mai.

„După 15 mai, românii vor circula fără acea declaraţie pe propria răspundere în interiorul localităţii, dar vor respecta anumite principii şi precauţii. Trebuie neapărat respectate”, a menţionat Nelu Tătaru.

Câţi oameni au fost testaţi pentru coronavirus în România. Explicaţiile ministrului Nelu Tătaru în Camera Deputaţilor