Nelu Tătaru, despre numărul de testări în România: Le vom extinde. Testarea nu înlocuieşte măsurile de igienă, de distanţare socială

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat la Digi 24 faptul că un al doilea eventual val de coronavirus va fi gestionat în același mod ca în prezent, dar cu un succes crescut fiindcă ”am învățat multe”. Ministrul Sănătății susține că numărul de testări din România va crește.

RomaniaTV.net
28 apr. 2020, 19:29
Nelu Tătaru, despre numărul de testări în România: Le vom extinde. Testarea nu înlocuieşte măsurile de igienă, de distanţare socială

Ministrul susține că testarea nu trebuie să ridice presiunea de pe umeri deoarece nu înlocuiește măsurile de igienă.

”Testarea nu trebuie să ne ridice de pe umeri presiunea fiindcă nu înlocuiește măsurile de igienă, de atenție, de distanțare socială. La anul sperăm să încercăm și producerea unui vaccin anticoronavirus” , susține ministrul.

Citește și: Nelu Tătaru, despre al doilea val de infectare cu coronavirus: Sper să nu mai fie prins niciun spital nepregătit

De asemenea, ministrul a adăugat faptul că românii trebuie să se obișnuiască să aibă ”coronavirusul ca vecin”.

”Sperăm că în următoarele două săptamâni vom observa o scădere a numărului de cazuri noi, decese, cazuri din ATI. Trebuie să înțelegeți că la momentul la care se decide relaxarea va fi ca riscul de transmitere în comunitate, dar asta nu înseamnă că a dispărut virusul. Trebuie să ne obișnuim să avem pe perioada verii, ca vecin, coronavirusul” , a declarat Nelu Tătaru. 

Nelu Tătaru a declarat că urmează o perioadă plină de emoții cu ocazia zilei de 1 mai și speră să urmeze o scădere a numărului de noi cazuri de infecție cu coroanvirus.

”Ne așteptăm la sfârșitul lunii aprilie la un vârf, urmând să fie mai abrupt sau mai lin, vorbeam de 10-12.000 de cazuri sau mai abrupt daca era spre 15-20.000. Mergem spre vârf cu o pantă lină pe platou in fierastrau. Dar vin și trei zile, 1, 2 si 3 mai și lumea simte nevoia unei relaxări și trebuie bine gestionat acest moment” , susține Ministrul Sănătății.