Nelu Tătaru, despre vârful pandemiei în România: „Estimăm că va fi la o săptămână după Paşte”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, spune că cel mai probabil vârful pandemiei de coronavirus în România va fi la o săptămână după Paşte. 

04 apr. 2020, 10:11
Nelu Tătaru, despre vârful pandemiei în România: „Estimăm că va fi la o săptămână după Paşte”

Potrivit ministrului Sănătăţii, vârful pandemiei de coronavirus depinde foarte mult de numărul persoanelor care vin în România în următoarea perioadă. 

„Depinde foarte mult de numpărul celor care vin şi de perioada în care vin. Noi estimăm că la o săptămâna după Pasti vom avea acel vârf. Acel vârf ţine foarte mult de numărul celor care vin în ţară, de respectarea anumitor reguli. Nerespectarea acestor reguli duce la o transmitere comunitară. Una e să infectezi o singură persoană şi alta e să infectezi patru-cinci”, a spus Nelu Tătaru la România TV

Un număr de 3.613 de persoane au fost confirmate până în prezent, în România, cu noul coronavirus, a informat sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică (GCS). De la ultima informare transmisă de GCS, au fost înregistrate alte 430 de cazuri noi de îmbolnăvire.

Dintre persoanele infectate, 329 au fost declarate vindecate şi externate. La ATI sunt internaţi 119 de pacienţi. Potrivit GCS, 141 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, este suspect de coronavirus după ce directorul Direcţiei Control şi Integritate a fost testat pozitiv