Nelu Tătaru dezminte informaţia conform căreia DSP-urile au interdicţie să comunice: „Informaţiile trebuie coroborate”

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a dezminţit informaţia potrivit căreia reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică ar avea interdicţie să comunice referitor la numărul deceselor şi infectărilor, scrie News.ro. Acesta a explicat că informaţiile furnizate de DSP-uri trebuie corelate cu informaţiile primite de la celelalte structuri.

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 13:00
Nelu Tătaru dezminte informaţia conform căreia DSP-urile au interdicţie să comunice: „Informaţiile trebuie coroborate”

 Ministrul Sănătăţii a precizat referitor la comunicare că aceasta este făcută la nivel naţional, însă fiecare structură are evaluarea şi comunicarea ei.

Este o comunicare care trebuie să se facă la nivel local, avem un Comitet judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, dar este o comunicare care se face la nivel naţional şi fiecare structură îşi are evaluarea şi comunicarea ei”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul a adăugat că nu se pune problema unei interdicţii, ci este vorba despre o coroborare a informaţiilor: „Nu au interdicţie, numai că toate informaţiile trebuie să fie coroborate, să fie aceleaşi informaţii cu toate celelalte structuri”.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, după ultimele zile: „Nu e un pericol, ca să dăm stare de urgenţă”

Grupul de Comunicare Strategică a avertizat asupra unui mesaj fals primit de direcţiile de sănătate publică din ţară, care se presupune că ar fi fost trimis de departamentul coordonat de Raed Arafat. Mesajul a fost transmis de pe o adresă de mail care seamănă cu cea folosită de instituţiile din subordinea Guvernului. Documentul ar cere autorităţilor sanitare să raporteze discreţionar numărul infectărilor şi deceselor.

Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia mass-media asupra unui mesaj fals, atribuit Secretarului de Stat Raed Arafat şi transmis Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară. Mesajul este transmis de pe adresa de mail [email protected], adresă care nu aparţine niciunei instituţii guvernamentale şi care foloseşte o succesiune similară, dar parţială, a literelor care compun domeniul de internet rezervat Guvernului”, a transmis luni Grupul de Comunicare Strategică.