Nelu Tătaru, după imaginile şocante de la spitalul Reşiţa: Bolnavii nu aveau nicio afecţiune psihică. Am trimis Corpul de Control

Nelu Tătaru a declarat, vineri seară, că nu există nicio scuză pentru cei care au neglijat pacienții infectați de la spitalul Reșița. Mai mult, ministrul Sănătăţii a precizat că bolnavii nu aveau afecţiuni psihice, ci erau internaţi cu covid.

04 dec. 2020, 22:43
Nelu Tătaru, după imaginile şocante de la spitalul Reşiţa: Bolnavii nu aveau nicio afecţiune psihică. Am trimis Corpul de Control
Nelu Tătaru a vorbit despre Spitalul de la Reşiţa

Nelu Tătaru a declarat că a trimis Corpul de Control la Spitalul din Reşiţa, pentru a face o evaluare în urma apariţiei imaginilor şocante.

Nelu Tătaru, despre imaginile de la Reşiţa: Aşa ceva nu trebuie să existe

„Ne-am sesizat, am şi trimis Inspecția Sanitară de Stat, am făcut evaluările, s-au dat şi amenzi. Acolo o neacordare de asistenţă medicală, dincolo de condiţiile improprii. Chiar şi ieri şi astăzi am trimis şi Corpul de Control al ministrului care va face o evaluare.

Avem acolo discuţii vis-a-vis de o acreditare a Autorităţii Naţionale de Management şi Calitate în Sănătate pentru o unitate medicală care nu prezintă nicio condiţie pentru desfăşurarea activităţii medicale. Avem un management defectuos în foarte multe unităţi medicale.

Erau pacienţi infectaţi Covid-19, din ce am putut vedea, nişte pacienţi neglijaţi, ceea ce nu trebuie să existe într-un sistem medical. Nu aveau nicio afecţiune psihică”, a spus Nelu Tătaru vineri seară, la un post tv.

Reamintim că mai multe imagini cu bolnavi nesupravegheaţi, îmbrăcaţi sumar sau dezbrăcaţi au apărut în spaţiul public, fiind vorba despre persoane cu probleme psihice, care stau în condiţii mizere în Staţionarul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa din judeţul Caraş-Severin, spaţiu dedicat pacienţilor depistaţi cu COVID-19. Autorităţile susţin că acestea sunt „condiţiile moştenite din sistemul de sănătate” şi că a fost cerută construirea unui spital modular.

Inspecţia Sanitară de Stat a aplicat primele sancţiuni, în cuantum de 18.400 de lei, reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, după prima zi de control în această unitate. Managerul unităţii a primit o amendă de 10.000 de lei, pentru că nu a realizat lucrările de reparaţii şi igienizare asumate în planul de management. Au mai fost sancţionate două asistente şefe, o asistentă şi o infirmieră.

De asemenea, în acest caz a fost deschis dosar penal.

Citeşte şi O româncă din Belgia şi-a văzut tatăl în imaginile surprinse la Spitalul din Reşiţa: N-am putut să stau pe picioare

Fiul femeii din sacul negru apărut pe imaginile de la Reşiţa, acuză spitalul: Au lăsat-o fără aer, sunt nişte criminali

Fiul femeii care se afla în sacul negru apărut în imaginile de la Reşiţa povesteşte că mama lui a venit la spital din cauza unei contuzii la cap. Mai mult, bărbatul spune că femeia s-a îmbolnăvit de coronavirus chiar în unitatea sanitară.

„De duminică nu pot să o scot din spital. Au lăsat-o fără aer. Am adus-o vie, aia a fost la Resiţa, în sac. Sunt nişte criminali. Avea pe limbă numai băşici. Nu i-a dat aer, nu i-a dat nimic, au omorât-o cu zile.

Şi-a spart capul şi a venit SMURD-ul. Nu au fost în stare să o panseze. Au dus-o la mare doctor de familie. Au lăsat-o aici să moară, fără aer, fără nimic. Mama a venit sănătoasă în spital, s-a infectat în spital”, a spus fiul femeii decedate la Spitalul din Reşiţa, potrivit Antena3.