O româncă din Belgia şi-a văzut tatăl în imaginile surprinse la Spitalul din Reşiţa: N-am putut să stau pe picioare

O româncă din Belgia povesteşte durerea pe care a simţit-o în momentul în care şi-a văzut tatăl în imaginile surprinse în Spitalul din Reşiţa.Din păcate, bărbatul de 77 de ani a murit.

02 dec. 2020, 19:07
O româncă din Belgia şi-a văzut tatăl în imaginile surprinse la Spitalul din Reşiţa: N-am putut să stau pe picioare

O româncă din Belgia este în stare de şoc după ce şi-a văzut tatăl în imaginile surprinse la spitalul din Reşiţa.

„Sora mea a luat legătura  – n.r. cu medicul – și i-a spus că așteaptă să-i facă testul COVID. Între timp, nu ne-a mai zis dacă are virusul sau nu, ci că este foarte bine îngrijit, pus la perfuzii, că a avut un pic de diabet și i-a dat insulină, că are sondă și să stăm liniștiți că e foarte bine îngrijit.

O româncă din Belgia, în stare de şoc după ce şi-a văzut tatăl în imaginile de la Reşiţa

Vai, să nu vă zic momentele alea… în momentul în care l-am văzut pe tatăl meu jos, pe coridor, n-am putut să stau pe picioare. E și un video în care strigă, i-am recunoscut imediat vocea. Nu am dormit, plâng. Nu pot să descriu. (…). Toți îl cunosc de tata Vasile.” a spus femeia, pentru Antena 3.

Femeia povesteşte că tatăl său s-a dus în spital cu o problemă la un picior.

Reamintim că pe reţelele de socializare au apărut marţi imagini şocante din interiorul unui spital reşiţean. Imagini de groază au fost surprise în spitalul de urgență. Bolnavii de COVID-19, majoritatea în vârstă, stau dezbrăcați pe holurile secției de pneumologie, direct pe ciment.

Alina Stancovici, manager al Spitalului Județean de Urgența din Reșița, a confirmat  pentru Caon aceste imagini sunt din interiorul Staționarului 3, clădire aparținând Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

„Sunt realități care nu pot fi negate, dar care, în egală măsura dovedesc faptul că sistemul necesită încă multe! Imaginile sunt surprinse pe Secția de Pneumologie de la Stationarul 3 al SJUR, dar trebuie precizate mai multe aspecte“.

Inspecția Sanitară de Stat (ISS) a aplicat primele sancțiuni în cuantum de 18.400 lei reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Reșița, după prima zi de control în această unitate, a anunțat, într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății, care are în subordinea sa ISS.

Astfel, inspectorii sanitari au sancționat managerul unității cu o amendă în valoare de 10.000 lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare, conform HG 857/2011, art 30, lit e deși lucrările de igienizare se aflau în planul de conformare asumat de manager cu termen decembrie 2020.