Nelu Tătaru, după prognoza privind evoluţia COVID în România. „Putem ajunge şi la mai multe cazuri”

Ministrul Sănătăţii susţine că, în măsura în care măsurile impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus nu sunt respectate, pot fi mai mult de 2.800 de cazuri pe zi în luna septembrie, aşa cum a prognozat INSP.

RomaniaTV.net
13 aug. 2020, 09:19
Nelu Tătaru, după prognoza privind evoluţia COVID în România. „Putem ajunge şi la mai multe cazuri”

Nelu Tătaru susţine că pot fi multe previziuni, în contextul în care cetăţenii nu respectă regulile impuse de autorităţi. De asemenea, acesta a menţionat că în acest moment consideră că fiecare cetăţean are un cunoscut care a fost sau este infectat.

Citeşte şi: Prognoză îngrijorătoare privind evoluţia epidemiei de COVID: Peste 2.800 cazuri noi şi 70 de decese înainte de începerea şcolii

„Previziuni pot fi multe, în contextul în care nimeni din țara asta n-o să respectăm niște reguli și nu vom încetini acea transmitere comunitară, putem ajunge și la mai multe cazuri. Eu sper că toți am înțeles ce înseamnă acest moment, sper că toți am înțeles că a fost și o perioadă în care a fost rătăcirea unora dintre noi, care am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideți să fim serioși, cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală și puțini dintre noi care îi avem pe cei care au decedat”, a spus Nelu Tătaru, într-o discuție cu jurnaliștii.

De asemenea, acesta a ţinut să menţioneze că pandemia de coronavirus nu se tranşează în spital, iar în cazul în care va exista o transmitere accentuată în comunitate, cadrele medicale nu vor putea gestiona situaţia din instituţii.

„Pandemia nu se tranșează în spital. Atâta timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat, cât nu se respectă niște reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca și corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unitățile spitalicești. Avem și noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate”, a adăugat ministrul.