Nelu Tătaru, etichetat în broşuri electorale drept „Ministrul Bolii şi al Morţii”. Decizia BEC

Biroul Electoral Central a decis ca broşurile electorale din judeţul Vaslui, în care Nelu Tătaru este etichetat drept "Ministrul Bolii şi al Morţii", trebuie să fie retrase de pe piaţă. Ministrul Sănătăţii deschide lista candidaților PNL Vaslui la Camera Deputaților.

02 dec. 2020, 19:50
Nelu Tătaru, etichetat în broşuri electorale drept „Ministrul Bolii şi al Morţii”. Decizia BEC

Nelu Tătaru

, etichetat în broşuri electorale drept „Ministrul Bolii şi al Morţii”. BEC a decis ca toate cele 100.000 de broşuri realizate de Pro România Vaslui să fie retrase definitiv de pe piaţă. Decizia este una definitivă.

Broșurile conțin mesaje precum „Ministrul Bolii și al Morții”, „Să-ți fie rușine, Nelu Tătaru”, ”Ești cel mai slab ministru al Sănătății din ultimii 30 de ani”, „Ai făcut județul Vaslui de râs”, „Ai închis piețele și școlile, ai distrus agricultura și educația din România”, „Nu ai alocat fonduri spitalelor din județ Vaslui”, „Ești în campanie electorală, în timp ce România a înregistrat peste 8.000 morți din cauza COVID-19”.

Nelu Tătaru, etichetat în broşuri electorale drept „Ministrul Bolii şi al Morţii”. BEC: „Este defăimător”

Pe 27 noiembrie, BEJ Vaslui a admis o plângere a PNL și a obligat Pro România sa înlature din broșură pagina care conține mesajele despre Nelu Tătaru.

În motivarea deciziei, BEJ Vaslui a retinut ca „modalitatea în care s-a făcut asocierea persoanei candidatului cu efectele pandemiei, prin mesajele cuprinse în broșură, reprezintă o exagerare care depășește limitele unei critici formulată de competitorul politic aflat în opoziție”.

Citeşte şi  Nelu Tătaru a făcut anunţul: Vaccinul anti-COVID va fi sezonier! Cum se va desfăşura totul

BEJ Vaslui mai apreciază că materialul „este defăimător, cu caracter negativ, ce aduce atingere demnității și dreptului la propria imagine a unui candidat identificabil în materialul de propagandă, astfel că se încalcă ordinea de drept, respectiv art.30 alin (6) din Constituție”.

„Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viața particulară a persoanei și nici dreptul la propria imagine”, prevede articolul constituțional invocat în decizia BEJ Vaslui.

Pro România a depus o contestație la Biroului Electoral Central (BEC) în care a cerut anularea deciziei BEJ Vaslui, iar BEC a respins, luni, contestația Pro România. Decizia este definitivă.