Nelu Tătaru explică de ce România este pe primul loc în lume la numărul de decese provocate de covid-19: „Majoritatea populaţiei refuză singurul glonţ pe care îl avem”

Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă şi spune că România se află în aceste momente pe primul loc în lume la numărul de decese provocate de covid-19 pentru că majoritatea populaţiei refuză să se vaccineze.

18 oct. 2021, 22:17
Nelu Tătaru explică de ce România este pe primul loc în lume la numărul de decese provocate de covid-19: „Majoritatea populaţiei refuză singurul glonţ pe care îl avem”

Nelu Tătaru explică de ce România este pe primul loc în lume la numărul de decese provocate de covid-19. Fostul ministru al Sănătăţii dă vina pe cei care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului pentru situaţia în care se află în prezent ţara noastră.

Nelu Tătaru explică de ce România este pe primul loc în lume la numărul de decese provocate de covid-19

Într-o postare pe Facebook, fostul ministru al Sănătăţii explică faptul că ne aflăm într-o situaţie extrem de grea, pentru că numărul pacienţilor care au nevoie de îngrijiri medicale este mai mare decât capacitatea de tratare a spitalelor.

Citeşte şi OMS cere României să vaccineze două milioane de oameni până la finalul anului DOCUMENT

„2347 persoane au murit în ultimele 7 zile. Oboseala și apăsarea acestui plin val 4 par să ne spulbere și ultima fărâmă de energie.
Se luptă pe toate fronturile, cu toate resursele, cu toată bunăvoința… Dar, la finalul zilei nu suntem roboți, iar epuizarea își spune cuvântul și se arată chiar și într-o simplă imagine.

Ne aflăm într-o situație extrem de grea, pentru că numărul pacienților care au nevoie de îngrijiri medicale este mai mare decât capacitatea de tratare a spitalelor.

Nu mai suntem goi în fața bolii, așa cum eram la începutul anului 2020. Știm care sunt riscurile…Și, totuși, suntem pe primul loc în Europa și în LUME la numărul de decese…pentru că majoritatea populației refuză singurul glonț pe care îl avem astăzi în fața acestui inamic„, a transmis fostul ministru pe Facebook.

Până luni, 18 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.467.401 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.830 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.245.422 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi Pacienții Covid în stare gravă refuză să fie transferați în străinătate. Ei se tem că nu are cine să le aducă mâncare sau că mor şi rămân acolo

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.141 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 145 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.745. Dintre acestea, 1.764 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 491 sunt minori, 450 fiind internați în secții și 41 la ATI. Până luni, 18 octombrie, 42.042 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 17.10.2021 (10:00) – 18.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 261 decese