Pacienții Covid în stare gravă refuză să fie transferați în străinătate. Ei se tem că nu are cine să le aducă mâncare sau că mor şi rămân acolo

Pacienții Covid din România, a căror viață depinde de un transfer în spitalele din afara țării, refuză procedura de teama că nu va avea nimeni grijă de ei.

18 oct. 2021, 15:39
Pacienții Covid în stare gravă refuză să fie transferați în străinătate. Ei se tem că nu are cine să le aducă mâncare sau că mor şi rămân acolo

Pacienții din România

care suferă de o formă gravă de Covid se tem să fie transferați la un spital din afara țării chiar dacă viața lor depinde de asta.

Pacienţii sau aparţinătorii acestora se tem că nu are cine să le aducă mâncare sau că mor şi rămân pe acolo.

Medicii din Timişoara spun că acum au o grijă în plus: să-i convingă pe aparținători şi pacienţi să fie transferați în străinătate, relatează Antena3.

La momentul actual sistemul medical din România se află în plin colaps. Nu mai există niciun pat la secțiile de terapie intensivă din țară, iar medicii sunt copleșiți și fac eforturi uriașe să salveze pacienții în stare gravă din cauza Covid-19.

În data de 18 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1624 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 187 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Paturi ATI suplimentare 18.10.2021

1.764 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Doi pacienţi au murit în faţa spitalului, în ambulanţe

Situație disperată la Craiova.

Doi oameni infectați cu virusul SARS-COV 2 au murit în ambulanțe în fața spitalului. Tot acolo medicii au rămas în weekend fără Remdesivir, iar managerul a trimis șoferul la București să facă rost de medicamente.

Nouă oameni infectaţi cu coronavirus au murit. Dintre aceştia, doi au decedat chiar în fața spitalului, în ambulanțe. Pacienții au venit în stop cardiorespirator. În zadar au încercat medicii să-i resusciteze pe cei doi pacienţi din salvare. Ceilalţi pacienţi decedaţi erau internaţi deja: trei erau în izolator, unul pe secția COVID și trei la ATI COVID.

La Spitalul de Urgenţă din Craiova sunt înternaţi în prezent peste 100 de pacienţi COVID. La ATI COVID sunt 31 de pacienţi, deși capacitatea secţiei este de 30 de locuri.