Nelu Tătaru, explicaţii despre creşterea alarmantă a numărului de infecţii cu coronavirus: "Poate că ne-am relaxat un pic cam repede"

Publicat: Vineri, 10 Iulie 2020 19:20 // Actualizat: Vineri, 10 Iulie 2020 19:20 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Sănătăţii a declarat că România se confruntă cu o transmitere comunitară a noului coronavirus pe motiv că oamenii nu respectă regulile de prevenirea a răspândirii virusului SARS-COV-2. Nelu Tătaru a vizitat vineri spitalele din Moldova pentru a verifica situaţia pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

"Suntem în același registru al creșterii numărului de cazuri de la o zi la alta. Suntem într-o zi în care am scăzut sub 600, dacă poate fi o veste bună, dar suntem în 4 săptămâni de creștere. Suntem, totuși, după măsuri de relaxare și suntem într-un moment de transmitere comunitară accentuată. Astăzi 592 de cazuri, ieri 614 cazuri. Astăzi doar 13 decese și scăderea celor din terapie intensivă. Recomand în continuare păstrarea acelorași precauții", a declarat Nelu Tătaru, conform Digi24.

Ministrul Sănătăţii a vorbit despre motivul pentru a crescut numărul de infecţii cu noul coronavirus în ultima perioadă în România.

"Nerespectând regulile, avem o transmitere comunitară. Poate că ne-am relaxat un pic cam repede. Am dat acele măsuri de relaxare, dar le-am dat însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării acelor măsuri de relaxare. Respectând aceste norme, agreem o evoluție, o creștere ușoară a numărului de cazuri asumată, dar ajungem într-un timp relativ scurt, într-o lună de zile, la un moment în care putem avea o viață cvasi-normală. În condițiile în care nu respectăm aceste reguli, este un obiectiv care se îndepărtează", a explicat Nelu Tătaru.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a amintit că "avem, dincolo de Suceava și București, pe care le știm cu număr mare de pacienți infectați, sunt acele județe care au trecut de 1000 de infectări și care în ultima vreme au o creștere accentuată".

"Ne gândim la Brașov, Argeș, Botoșani, Neamț, Galați, Vrancea. Ele sunt județele pe care trebuie să le avem în vedere în acest moment, după cum și Buzău și Brăila, în care a început să crească numărul de cazuri”, a mai spus Tătaru.

Orban, despre noile restricţii din 15 iulie: "Să-mi fie iertat, dar nu deschidem restaurantele". Anunţ pentru cei care merg în Grecia 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H