Nelu Tătaru, explicaţii după ce la farmacia soţiei sale din Huşi s-ar vinde măşti la suprapreţ şi fără bon. „Atunci se primea marfă”

Nelu Tătaru a oferit explicaţii în scandalul privind farmacia soţiei sale din Huşi, unde s-ar vinde măşti medicale la suprapreţ şi fără bon fiscal. Ministrul Sănătăţii a afirmat că adaosul pentru aceste produse este mic şi, din cauza preţului lor de achiziţie, sunt vândute cu 15 lei bucata. Cât despre vânzarea măştilor fără bon fiscal, Nelu Tătaru susţine că farmaciei soţiei sale ar fi ţinta unor provocări din partea unor ziarişti locali.

RomaniaTV.net
17 apr. 2020, 15:26
Nelu Tătaru, explicaţii după ce la farmacia soţiei sale din Huşi s-ar vinde măşti la suprapreţ şi fără bon. „Atunci se primea marfă”

„A fost într-o sâmbătă după masă. Exact atunci se primea marfă, iar oamenii au dat buzna să cumpere. Toți cereau produsele. Vânzătoarele nu au apucat să bage factura în sistem. Cel care a filmat era printre primii clienți și a insistat că vrea să cumpere. Eram probabil singura farmacie din Huși care adusesem măști. După acea filmare au venit controale atât de la Poliție, cât și de la DSP și Finanțe. Niciuna dintre aceste instituții nu a găsit absolut nimic”, a explicat Nelu Tătaru pentru Jurnalist.ro.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că ar exista interese locale din partea unor oameni care ar vrea să-l denigreze. Nelu Tătaru a mai precizat că măştile de 15 lei ar fi diferite de cele vândute de Unifarm sau de eMag la 3 lei, de aici rezultând diferenţa de preţ.

Tătaru spune că măştile medicale, procurate de farmacia soţiei sale, ar fi dintr-un material diferit şi ar avea un cost de achiziţie de 12 lei. 

Potrivit sursei citate, Nelu Tătaru susține că indivizi care caută să provoace evenimente neplăcute ar fi mereu prezenți la ușa unității comerciale. Ministrul suspectează că în spatele lor s-ar afla parlamentarul Petru Movilă, cu care ar avea o rivalitate pe plan local. 

Reacţia ministrului Sănătăţii vine în contextul în care publicaţia Bună Ziua Iaşi a scris că farmacia din Huşi, deţinută de soţia lui Nelu Tătaru, vinde măşti medicale la suprapreţ şi fără bon fiscal.

Bilanţ negru în Vinerea Mare: Încă 19 persoane infectate cu coronavirus au murit în România, s-a ajuns la un total de 411 de decese