Nelu Tătaru: Farmaciile să devină centre de testare și vaccinare anti-COVID

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a venit cu ideea ca pe viitor românii să se poată testa pentru coronavirus în farmacii.

25 feb. 2021, 15:33
Nelu Tătaru: Farmaciile să devină centre de testare și vaccinare anti-COVID

Tătaru

propune ca farmaciile să devină centre de vaccinare, așa cum se întâmplă în majoritatea țărilor.

În urma unei discuții cu reprezentanții Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România și Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România, Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, care este acum președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, a făcut această propunere legată de farmacii.

„Un alt subiect de interes venit ca o propunere a fost și posibilitatea populației de a se testa în cadrul farmaciilor, cum de altfel s-a și întâmplat în anumite state din UE, precum Italia. În acest mod, cei care decid să se testeze, indiferent dacă sunt simptomatici sau asimptomatici, ar avea siguranța unui test efectuat corect, fără eroarea care poate apărea prin testarea proprie la domiciliu.

Nu putem exclude nicio discuție prin care, în viitorul apropiat, farmaciile să poată avea acces la vaccinarea populației”, a scris Nelu Tătaru pe Facebook, după întâlnirea cu cele două asociații.

Tătaru: Există dorința de a fi distribuite medicamente la domiciliu pentru persoanele bolnave cronic

Nelu Tătaru a mai discutat despre posibilitatea ca farmaciile să ducă acasă medicamente bolnavilor cronici și celor care nu se pot deplasa și care, de multe ori, își procură tratamentul necesar cu întârziere.

„Am abordat un subiect extrem de important și semnalat tot mai des: dorința de a fi distribuite medicamente la domiciliu persoanelor bolnave cronic sau aflate în incapacitatea de a se deplasa pentru a-și achiziționa medicamentația. Aceste persoane sunt nevoite, în prezent, să recurgă la metode proprii pentru a avea acces la tratament. Din cauza lipsei de distribuire la domiciliu, de multe ori, această categorie vulnerabilă primește medicamentația cu întârziere sau nepăstrată în condiții optime la transport”, a mai menționat fostul ministru.


loading...
Partenerii noștri