Nelu Tătaru îi dă replica lui Voiculescu, pe tema morţilor de COVID: Toate datele au fost corecte. La Ministerul Sănătații trebuie să vină un profesionist

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, răspunde acuzațiilor aduse de Vlad Voiculescu privind raportările de morți COVID-19 în România.

17 apr. 2021, 15:53
Nelu Tătaru îi dă replica lui Voiculescu, pe tema morţilor de COVID: Toate datele au fost corecte. La Ministerul Sănătații trebuie să vină un profesionist

Nelu Tătaru îi dă replica lui Voiculescu, pe tema morţilor de COVID. Voiculescu spusese recent privind diferența între raportările Covid-19 că „au fost mai multe discuții, s-a încercat verificarea veridicității problemei sau amplitudiunii problemei, dacă vreți, pe baza câtorva spitale, după care s-a format un grup de lucru.”

Nelu Tătaru îi dă replica lui Voiculescu, pe tema morţilor de COVID. Ce spune fostul ministru al Sănătăţii

„Eu plec de la premiza că fiecare dintre noi, în mandatul nostru, am căutat să gestionăm cât mai bine și Ministerul, dar și pandemia. Dacă țineți minte foarte bine, anul trecut se rostogolea faptul că sunt prea mulți pacienți raportați cu COVID. Eu cred că apariția platformei Coronaforms, în care găsim pacientul după codul numeric personal, evaluarea care se face în același timp cu DSP, Casa de Asigurări, medicul de familie…toate datele sunt corecte în platformă. (…)

Una este infecția, una este boala. Trebuie să facem foarte clar diferența, ce a decedat de la boala COVID-19 și ce a venit cu o fractură și decedează. Chiar dacă a ieșit pozitiv, acel pacient nu a murit de COVID-19. Era infectat cu COVID, dar decesul a fost cauzat de o politraumă.

Cred că fiecare ne asumăm niște declarații și am gestionat cum a fost mai bine o pandemie. (…) Cred că ar trebui să ne dăm seama când facem aceste declarații de masa mare de personal medical care a stat lângă un bolnav. Eu sper ca, în cel mai scurt timp, USR-PLUS, să vină cu un profesionist la Ministerul Sănătății, să înțeleagă pacientul, populația generală prin ce trece și să înțeleagă această boală.”, a declarat Nelu Tătaru la Realitatea Plus.

Întrebat care e cifra, Vlad Voiculescu a răspuns că „n-o să mă lansez în cifre exacte. Am spus că nu e semnificativă.”

Deputatul liberal Nelu Tătaru a afirmat, miercuri seară, că ar fi dispus să preia din nou funcţia de ministru al Sănătăţii, dacă partidul ar decide acest lucru, însă a precizat că în cadrul coaliţiei portofoliu este al USR.

Nelu Tătaru a mai spus că este sigur că Alianţa USR-PLUS poate găsi un profesionist care să ocupe funcţia de ministru al Sănătăţii, adăugând că este nevoie de un om care să cunoască îndeaproape sistemul medical, corpul medica şi pacienţii.

”Dacă partidul meu ar decide acest lucru, da, dar suntem într-o coaliţie în care acest portofoliu este la USR. Suntem într-o criză sanitară, suntem într-un moment în care Ministerul Sănătăţii are nevoie de un profesionist, are nevoie de un om care să înţeleagă sistemul, are nevoie de un om care să înţeleagă corpul medical, să înţeleagă pacientul şi să înţeleagă şi situaţia prin care trece populaţia generală în aceste zile.”, a spus Tătaru.

Citeşte şi: Nelu Tătaru, întrebat dacă ar fi pregătit să preia Ministerul Sănătăţii: „Dacă partidul meu ar decide acest lucru, da, dar portofoliul este la USR”
 


loading...
Partenerii noștri