Nelu Tătaru, întrebat dacă ar fi pregătit să preia Ministerul Sănătăţii: „Dacă partidul meu ar decide acest lucru, da, dar portofoliul este la USR”

Deputatul liberal Nelu Tătaru a afirmat, miercuri seară, că ar fi dispus să preia din nou funcţia de ministru al Sănătăţii, dacă partidul ar decide acest lucru, însă a precizat că în cadrul coaliţiei portofoliu este al USR.

15 apr. 2021, 08:37
Nelu Tătaru, întrebat dacă ar fi pregătit să preia Ministerul Sănătăţii: „Dacă partidul meu ar decide acest lucru, da, dar portofoliul este la USR”

Nelu Tătaru a mai spus că este sigur că Alianţa USR-PLUS poate găsi un profesionist care să ocupe funcţia de ministru al Sănătăţii, adăugând că este nevoie de un om care să cunoască îndeaproape sistemul medical, corpul medica şi pacienţii.

”Dacă partidul meu ar decide acest lucru, da, dar suntem într-o coaliţie în care acest portofoliu este la USR. Suntem într-o criză sanitară, suntem într-un moment în care Ministerul Sănătăţii are nevoie de un profesionist, are nevoie de un om care să înţeleagă sistemul, are nevoie de un om care să înţeleagă corpul medical, să înţeleagă pacientul şi să înţeleagă şi situaţia prin care trece populaţia generală în aceste zile.

Nelu Tătaru: „Coaliţia trebuie să aibă stabilitate şi să rămână premier Florin Cîţu”

Suntem într-un val trei destul de agresiv, în care oboseala îşi spune cuvântul peste tot, atât în populaţia generală, cât şi în corpul medical, şi ar trebui în acest moment o reactivare, dacă vreţi să-i spunem aşa, a tot ce înseamnă sistem medical, care e obosit după un an de zile”, a spus Nelu Tătaru la B1TV.

Tătaru a mai afirmat că ”într-un sistem sanitar trebuie să gândim sanitar”.

”Coaliţia trebuie să aibă stabilitate şi trebuie să rămână premier Florin Cîţu în acest moment. Cred că USR-PLUS poate găsi un profesionist care să ocupe portofoliul de la Sănătate, să aducă după el şi specialiştii care îi sunt necesari în a rezolva această criză sanitară”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Rareş Bogdan aruncă bomba! Demiterile lui Vlad Voiculescu şi Andreei Moldovan au fost cerute de PNL încă de luni. „Au solicitat ca USR – PLUS să găsească un înlocuitor”