Nelu Tătaru îl contrazice pe ministrul Economiei: „Românii care se întorc din Grecia şi Bulgaria încă nu scapă de izolare”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că este posibil să nu fie eliminată de la 15 iunie măsura potrivit căreia românii care se întorc din Grecia şi Bulgaria trebuie să intre în izolare timp de 14 zile.   

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 10:10
Nelu Tătaru îl contrazice pe ministrul Economiei: „Românii care se întorc din Grecia şi Bulgaria încă nu scapă de izolare”

Întrebat despre declarația făcută de Alexandru Rafila, că în Bulgaria și Grecia sunt șanse mai mici de infectare cu coronavirus decât în țara noastră, Nelu Tătaru a răspuns: 

„Gândiți-vă, dacă este acest risc, ce vor face cei care se vor întoarce în România, care stau în izolare? În acest moment noi judecăm la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență fiecare stat în parte. În măsura în care vedem că în acel stat are o rată de cazuri noi la mia de locuitori mică, gândim, prin reciprocitate, și atunci veți vedea și zborurile, să avem cu acele state anumite reguli în care să scoatem autoizolarea la întoarcere, dar încă nu este momentul. Analizăm în această perioadă. Veți vedea spre 15 iunie și deciziile luate”, a declarat Nelu Tătaru, joi.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii: Ne gândim ca asimptomaticii să stea acasă sub supravegherea medicilor de familie 

Ministrul Sănătății a mai precizat că în momentul acesta dacă cineva pleacă în vacanță în Grecia și Bulgaria, la întoarcere intră în izolare: „Da, avem acele 14 zile”.

La sfârşitul lunii mai, ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunţa că românii care pleacă în vacanță în Grecia sau în Bulgaria trebuie să stea în izolare 14 zile, la revenirea în țară, dar că această măsură ar putea fi ridicată de la 15 iunie. 

Şi Ludovic Orban a afirmat în ședința BEx PNL că cei care merg în vacanță în cele două țări ar putea scăpa de perioada de izolare de 14 zile. Premierul afirma că se lucrează la un pachet de măsuri în acest sens, care să fie aplicat după data de 15 iunie.

De asemenea și Marcel Vela a anunțat posibile măsuri de relaxare după 15 mai, iar una dintre ele este faptul că românii ar putea scăpa de izolare după ce revin din străinătate.

Citeşte şi: 

În prezent, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională trebuie să stea în izolare la domiciliu pentru 2 săptămâni. 

Joi se înregistrau în Grecia peste 2.930 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care 179 de morţi, iar în Bulgaria erau peste 2.580 de cazuri şi 147 de decese. În România, astăzi s-a înregistrat o creştere alarmantă a numărului de cazuri noi de îmbolnăviri, iar numărul deceselor a ajuns la 1229.