Nelu Tătaru: „Întreaga Europă se pregăteşte de valul trei, cred că nici noi nu o să scăpăm de acest val”

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, în prezent, președinte Comisia de sănătate din Camera Deputaților, spune că, cel mai probabil, România nu va scăpa de al treilea val al pandemiei de coronavirus, de care se vorbește deja în mai multe state din Europa.

24 feb. 2021, 20:45
Nelu Tătaru: „Întreaga Europă se pregăteşte de valul trei, cred că nici noi nu o să scăpăm de acest val”

Nelu Tătaru a subliniat importanța respectării în continuare a tuturor măsurilor de protecție sanitară, în condiţiile în care suntem deja în etapa a doua a procesului de vaccinare, astfel încât restricţiile ar putea să înceapă în curând să fie relaxate.

”Întreaga Europă se pregătește de valul trei, cred că nici noi nu o să scăpăm de acest val, dar depinde de noi cum o să trecem valul. Rămân aceleași restricții, rămân aceleași precauții, suntem într-un sezon în care avem un vaccin, am vaccinat grupa 1, suntem la grupa a doua populațională, avem un personal medical care, în proporție de 90-95% s-a vaccinat, avem o scădere a infecțiilor în spitale la personal cu 87%, cred că privim altfel valul trei care se preconizează că va veni, dar din punct de vedere al precauțiilor, ar trebui să rămână aceleași.

Avem, în acest moment, în schimb, mai multe activități reluate, printre care și școala, și deci mobilitatea în toate aceste activități trebuie să fie un factor de care să avem mare grijă”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri seară, la B1TV.

Nelu Tătaru, lăudat de Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a declarat săptămâna trecută, după ce moţiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu a picat, că este dezamăgit de acţiunile ministrului Sănătăţii şi că a ajuns chiar să-l regrete pe Nelu Tătaru.

„Înainte de a-și prelua mandatul, am spus că domnul Voiculescu ar putea fi un ministru mai bun decât Nelu Tătaru, am crezut că fiind un om tânăr, trecut deja prin sistemul medical, va fi un ministru bun, dar din păcate, mie, personal, mi-a înșelat așteptările.

Domnul Tătaru avea și interes și consistență în acțiunile pe care le întreprindea. Din păcate, deși a trecut o săptămână, domnul Voiculescu nu a luat nicio măsură pentru a îndrepta reproșurile din această moțiune simplă.”, a spus Alexandru Rafila.

Citeşte şi: Ce se întâmplă dacă un român vaccinat pierde adeverința care dovedește că e imunizat. Valeriu Gheorghiță explică cum o poți recupera