Nelu Tătaru lămureşte problema adeverinţelor: „Efectiv trebuie să avem acea adeverinţă în cazul copiilor cu boli cronice”

Copiii cu afecţiuni cronice trebuie neapărat să prezinte o adeverinţă de la medic la începutul şcolii, pentru a putea alege între şcoala fizică şi cea online. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus, într-o emisiune la Digi 24, că recomandă consultul şi în cazul copiilor fără afecţiuni în timp ce recomandarea pentru ceilalţi copii este să fie făcută o evaluare de către medicul de familie, în condiţiile în care vin în comunitate după ce au stat mai mult de o jumătate de an acasă. 

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 19:48
Nelu Tătaru lămureşte problema adeverinţelor: „Efectiv trebuie să avem acea adeverinţă în cazul copiilor cu boli cronice”

Haideţi să începem cu acele adeverinţe pentru cei care au patologie cronică şi care vor trebui în următoarea perioadă să opteze dacă vor să facă învăţământ online sau vor să meargă la şcoală. Dar, în acelaşi timp, să ne gândim că şi cei care vin în comunitate au fost copii care au stat mai mult de o jumătate de an acasă şi care ar trebui totuşi evaluaţi. Haideţi să spunem că poate nu o să fie într-o primă parte, poate le facem de parcurs (adeverinţele – n.r.). Suntem în discuţii cu Ministerul Educaţiei în această perioadă”, a precizat ministrul Tătaru.

Citeşte şi Nelu Tătaru îndeamnă oamenii să se vaccineze: „Gripa sezonieră va şubrezi organismul. Am achiziţionat trei milioane de vaccinuri”

Ministrul Sănătăţii a spus că analizează mai multe situaţii, însă pentru copiii cu patologie cronică „efectiv trebuie să avem acea adeverinţă pentru a-i lăsa pe ei şi pe părinţii lor să opteze”.

Autorităţile iau în calcul prelungirea perioadei în care elevii pot duce adeverinţa.

Totodată, Nelu Tătaru le recomandă medicilor de familie să consulte toţi copiii, indiferent dacă au sau nu boli cronice, deoarece „nu au mai frecventat şcoala de foarte multe luni”.

Haideţi să rămânem uniţi până la sfârşit şi să facem această evaluare evaluare completă a celor care se prezintă pentru prima dată după luni de zile la şcoală. În acest fel scădem şi riscul, avem grijă şi de profesori şi mergem spre acea stabilitate şi poate ajungem spre jumătatea lunii octombrie la o scădere”, a adăugat Nelu Tătaru.