Nelu Tătaru le recomandă oamenilor să se vaccineze. „Să apreciem celelalte vaccinuri pe care le avem, dar nu le facem”

Ministrul Sănătăţii a făcut un apel la populaţie să "conştientizeze" că trecem printr-o pandemie şi că în prezent nu există un vaccin împotriva noului coronavirus. În aceste condiţii, Nelu Tătaru a precizat că oamenii ar trebui "să aprecieze" acele vaccinuri "pe care le avem, dar nu le facem".

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 17:27
Nelu Tătaru le recomandă oamenilor să se vaccineze. „Să apreciem celelalte vaccinuri pe care le avem, dar nu le facem”

Întrebat dacă, în calitate de medic, ar pleda pentru o înăsprire a regulilor pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, Nelu Tătaru a răspuns:

„Trebuie să avem o conştientizare la ce se întâmplă. Ar trebui să conştientizăm. Ca doctor, nu poti trata o boală dacă nu recunoşti că o ai. Haideţi să recunoaştem că avem o pandemie, (…) haideţi să recunoaştem că nu avem un vaccin, în condiţiile în care avem un vaccin să apreciem celelalte vaccinuri pe care le avem, dar nu le facem”, a declarat Nelu Tătaru, conform B1Tv.

Ministrul Sănătăţii a precizat că urmează o perioadă în care răceala de sezon va aglomera şi mai mult spitalele, motiv pentru care le recomandă românilor să se vaccineze împotriva gripei sezoniere.

Potrivit News.ro, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că, în cazul apariţiei unui vaccin anti-Covid, e bine să fie vaccinaţi copiii, dar ”nu trebuie îngrădit dreptul la învăţătură, dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor”.

”Ar fi excelent să avem un vaccin împotriva Covid-19. Atunci se va pune întrebarea dacă vaccinarea trebuie să fie obligatorie sau nu. Dacă putem condiţiona mersul la şcoală de vaccinare trebuie analizat atent. E bine să fie vaccinaţi copiii, dar nu trebuie îngrădit dreptul la învăţătură dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor”, a afirmat Klaus Iohannis.

Nelu Tătaru: „Am avut o relaxare exagerată. Vom putea avea peste 2.500 de îmbolnăviri pe zi”