Nelu Tătaru, mesaj pentru medici: „Fraţii mei, România are nevoie de voi”

Într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o vineri, ministrul Sănătăţii le-a transmis un mesaj medicilor. Nelu Tătaru i-a îndemnat să fie solidari în aceste momente dificile şi a lăsat să se înţeleagă faptul că cei care îşi dau demisiile îşi pot pierde dreptul de practică. 

03 apr. 2020, 10:26
Nelu Tătaru, mesaj pentru medici: „Fraţii mei, România are nevoie de voi”

În timpul conferinţei de presă, Nelu Tătaru a ţinut să transmită un mesaj colegilor săi de breaslă. 

„Frații mei, România are nevoie de voi. Suntem toți într-o luptă contra-cronometru. E un moment dificil. Medicina românească, întotdeauna europeană, a rezistat mereu. Nu a clacat.

– Acest virus ne-a schimbat radical viața. Toți ne întrebăm cât va dura și când ne vom putea întoarce la normalitate. Nimeni nu are răspunsul”, a spus ministrul.

Întrebat dacă va interzice dreptul de practică medicilor care demisionează, Nelu Tătaru a spus: ” Eu nu agreez, dar sunt discuții în acest sens. Sper că vor înțelege toți că România și-a pus speranța în noi”.

Numărul românilor infectaţi cu coronavirus creşte de la o zi la alta. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că vineri, 3 aprilie, numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 3.183, dintre care 283 de persoane vindecate şi externate.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat vineri numărul cazurilor de COVID-19 are un trend ascendent în ultimele zile şi că în prezent în România avem 3 focare de infecţie la Suceava, Arad şi Deva.

Citeşte şi Nelu Tătaru, despre cazul de la Ţăndărei: Se poate ajunge şi la carantinare