Nelu Tătaru, nou avertisment: „Situaţia e îngrijorătoare. Avem o patologie foarte accentuată pe tineri. Boala merge în toată populaţia”

Nelu Tătaru a declarat vineri că modul în care evoluează epidemia de COVID-19 este îngrijorătoare deoarece tot mai mulţi tineri şi persoane de vârstă medie s-au îmbolnăvit în ultimele săptămâni. Ministrul Sănătăţii susţine că acest lucru este o consecinţă a vidului legislativ produs de neintrarea în vigoare la timp a legii privind carantina şi izolarea, context în care mii de români infectaţi cu COVID-19 s-au externat la cerere şi nu au respectat recomandările de izolare la domiciliu. De asemenea, Nelu Tătaru a avertizat că noi restricţii, precum purtarea măştii în spaţii publice aglomerate, ar putea fi aplicate în următoarea perioadă dacă numărul infecţiilor cu noul coronavirus va creşte în continuare.    

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 08:23
Nelu Tătaru, nou avertisment: „Situaţia e îngrijorătoare. Avem o patologie foarte accentuată pe tineri. Boala merge în toată populaţia”

Ministrul Sănătăţii a declarat că are încredere în corpul medical implicat în lupta împotriva noului coronavirus

„Au trecut şase luni de efort. Suntem dezamăgiţi că o muncă de 3-4 luni ne-a fost zădărnicită de nişte decizii care nu au fost neapărat medicale. Recomand aceeaşi prudenţă. Trebuie să ne gândim că evoluţia poate fi fatală”, a declarat Nelu Tătaru pentru Libertatea.

Nelu Tătaru a lansat un nou apel prin care îi sfătuieşte pe români să respecte regulile pentru a diminua răspândirea COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus.

Situaţia este îngrijorătoare. După toate apelurile pe care le facem, o parte dintre conaţionalii noştri nu respectă acel mimin de reguli sau de măsuri.

Rămân cele două săptămâni grele în care gestionăm cele peste 4.000 de cazuri care în perioada de vid legislativ până pe 21 iulie au refuzat internarea sau au solicitat externarea din spital, nerespectând sau neavând nici obligaţia să respecte izolarea la domiciliu. Atunci am putut constata o transmitere comunitară accentuată şi apariţia de noi focare”, a afirmat Tătaru, conform sursei citate.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a avertizat că boala afectează tot mai mulţi oameni tineri, iar, din estimările specialiştilor, răspândirea COVID-19 „derivă dintr-o socializare”.

„Boala nu alege. Boala merge în toată populaţia. Manifestarea acestei boli poate merge de la o formă asimptomatică pe care ori nu o recunoaştem ori o ducem pe picioare şi transmitem până la forme foarte grave.

Avem în această a doua cocoaşă a primului val o scădere a vârstei şi o patologie foarte accentuată pe tineri şi pe persoanele de vârstă medie”, a menţionat Tătaru.

Nelu Tătaru, avertisment pentru românii care merg în concediu la mare

„Simptomatologia poate să apară din a doua până în a zecea zi. Se poate să n-ai nimic 6-7 zile şi apoi să apară simptome sau rămâi asimptomatic în continuare, dar tu să fii cel care infectează.

Faptul că litoralul este o mare adunare umană nu face decât ca această transmitere să fie accentuată, iar faptul că cei care sunt acolo nu sunt localnici ai Constanţei, se întorc în oraşele lor putem vedea şi efectele”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Purtarea măştii ar putea fi extinsă

„Portul măştii, dacă va fi nevoie, îl vom extinde în toate locurile aglomerate. În acest moment aşteptăm informaţiile de la nivel judeţean”, a afirmat Nelu Tătaru.

 


loading...