Tătaru anunţă când se redeschid grădiniţele. Ordinul cu normele metodologice va fi gata azi şi va fi publicat în Monitorul Oficial

Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că ordinul cu normele metodologice pentru redeschiderea grădinițelor va fi gata până luni la prânz și va fi publicat în Monitorul Oficial.

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 07:02
Tătaru anunţă când se redeschid grădiniţele. Ordinul cu normele metodologice va fi gata azi şi va fi publicat în Monitorul Oficial

„Până în prânz ordinul este gata și va fi publicat în Monitorul Oficial. Este deja la Ministerul Educației”, a spus Nelu Tătaru, într-o intervenție telefonică la Digi24. 

Întrebat dacă, în aceste condiții, de mâine își pot reîncepe activitatea grădinițele private, ministrul Sănătății a răspuns afirmativ.

„În momentul în care normele metodologice vor fi publicate în Monitorul Oficial, se vor deschide aceste unități de învățământ particular. Pentru unitățile de învățământ de stat, deja am anunțat că începând de astăzi se pot depune cererile la unitățile de învățământ preșcolar pe care copilul a frecventat-o până la începutul pandemiei”, a declarat anterior ministrul Educației, Monica Anisie.

Duminică, Monica Anisie a declarat că grădinițele, creșele și after school-urile nu se redeschid de luni, 15 iunie, deși Hotărârea de Guvern publicată vineri în Monitor prevede că redeschiderea acestor unități este permisă din 15 iunie, atât la stat cât și la privat. De asemenea, ministrul Educației a anunțase că aceste unități de învățământ preșcolar nu pot fi deschise pentru că încă nu sunt finalizate normele de securitate și igienă.

Citeşte şi: Grădiniţele, creşele sau after school-urile NU se redeschid din 15 iunie. Anunţ de ultima oră al ministrului Educaţiei 


loading...
Partenerii noștri