Nelu Tătaru, prima reacţie după ce a fost acuzat că şi-a angajat rudele la stat: „Voi desface caracatiţa din Sănătate”

Ministrul Sănătăţii a avut o primă reacţie după ce a fost acuzat de PSD că şi-a numit rudele în diverse funcţii publice importante din aparatul de stat. Nelu Tătaru spune că şi-a propus să "desfacă caracatiţa" de la antibiotice Iași și Unifarm, dar și să realizeze reforma în Sănătate.

31 mai 2020, 14:05
Nelu Tătaru, prima reacţie după ce a fost acuzat că şi-a angajat rudele la stat: „Voi desface caracatiţa din Sănătate”

„N-aș fi vrut să se ajungă la aceste lucruri, am căutat să rămân strict profesionist. S-ar părea că îi deranjează ceva. Ce pot să spun este că cele două persoane menționate nu sunt nici rude. Cele două persoane menționate, ne referim la Antibiotice Iași, au ajuns în Ministerul Sănătății înainte de a ajunge eu. Au fost numiți în adunarea generală a acționarilor de predecesorul meu. A fost un moment acum când o demitere, și-a dat demisia cineva din consiliul de administrație și a trebuit pus reprezentantul Ministerului Sănătății strict provizoriu până la acea alegere printr-un concurs, printr-o ofertă, provizoriu strict. Iar pentru adunarea generală a acționarilor în locul acelei persoane s-a numit, efectiv, directorul de sănătate publică Iași care nu a putut să vină și a venit directorul de sănătate publică Vaslui. La fel, director de sănătate publică de 10 ani, prin concurs.

Dar, ce pot să asigur pe cei din spectrul politic, dacă am deranjat voi continua și îi asigur că voi desface caracatița și de la antibiotice și de la Unifarm, iar tocmai reforma în Sănătate pe care vreau să o fac va duce și la desfacerea caracatiței din tot sistemul medical”, a spus ministrul Sănătății într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Întrebat dacă se teme de o moțiune de cenzură la adresa guvernului Orban, Tătaru a răspuns: „Am trecut de o pandemie, credeți că ne poate fi teamă de ceva?”, a mai precizat Tătaru.

Lucian Romaşcanu: „Vedem că a făcut scurtă la mână angajând pilele PNL”

Reamintim că purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a afirmat că în guvernarea PNL în aparatul de stat au fost angajate 12.000 de persoane noi, declarându-se convins că „oamenii vor sancţiona la vot aceste abuzuri liberale”.

„Peste 12.000 de oameni au fost angajaţi, noi, la stat, deşi domnul Orban se lăuda că o să facă scurtă la mână concediind pilele PSD. Vedem că a făcut scurtă la mână angajând pilele PNL. Suntem convinşi că oamenii văd şi vor sancţiona la vot aceste abuzuri liberale „, a declarat Lucian Romaşcanu duminică, într-o conferinţă de presă la sediul partidului.

În context, purtătorul de cuvânt al PSD a prezentat, având în fundal montaje foto realizate în baza unor materiale apărute în presă, „caracatiţa domnului ministru Tătaru” şi „reţeaua Grindă”, făcând referiri la numirea unor „rude, prieteni, protejaţi” ai ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi a celui al Dezvoltării, Ion Ştefan, în diverse funcţii publice importante din aparatul de stat.

Citeşte şi Nelu Tătaru: „Suntem pe pantă descendentă. Avem cel mai mic număr de cazuri noi pe 24 de ore de la începutul pandemiei”


loading...