Nelu Tătaru: "Suntem pe pantă descendentă. Avem cel mai mic număr de cazuri noi pe 24 de ore de la începutul pandemiei"

Publicat: Duminică, 31 Mai 2020 14:50 // Actualizat: Duminică, 31 Mai 2020 14:57 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Digi24 că ultimele informări privind evoluția cazurilor de infectare cu coronavirus în România arată o pantă descendentă.

CORONAVIRUS ROMANIA. "Este cel mai mic număr de cazuri noi pe 24 de ore de la începutul pandemiei. Este cel mai mic număr de cazuri de persoane internate la terapie intensivă.

Asta ne certifică faptul că suntem pe pantă descendentă. Urmează să gestionăm fiecare măsură de relaxare pe care am dat-o. Consider că vom merge pe acest drum favorabil în continuare.

După evaluarea pe 14 zile a măsurilor de relaxare puse în practică, având în vedere rezultatul pozitiv, ne așteptăm la alt pachet de măsuri de relaxare în 15 iunie", a declarat Nelu Tătaru.

Citeşte şi: Nelu Tătaru: "Vineri se va stabili noul set de realaxări, care se va intra în vigoare din 1 iunie". Când ne întoarcem la viaţa normală

În România au fost confirmate până în 31 mai 19.257 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.256 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 124 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 160 de pacienți.

Nelu Tătaru, despre testarea naţională

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat faptul că testarea naţională se va realiza pe eşantioane cu serul rezidual al pacienţilor care vin la laboratoarele din judeţe pentru a-şi face diverse analize. Conform ministrului studiul va releva realitatea, fatalitatea, specificitatea şi sensibilitatea virusului.

Nelu Tătaru a explicat faptul că studiul va revela realitatea, fatalitatea, specificitatea şi sensibilitatea virusului, iar pe baza rezultatelor va putea fi prognozat un viitor episod, dar şi amploarea acestuia.

BILANŢ CORONAVIRUS 31 MAI. Continuă trendul descendent al îmbolnăvirilor, amenzile se menţin la nivel ridicat

Conform ministrului sănătăţii, testele vor arăta numărul persoanelor care au avut sau nu infecţia, va oferi o prognoză. De asemenea, testele vor arăta dacă va exista sau nu un al doilea val de infecţie, dar şi care va fi amploarea lui.

"Aceste eşantioane vor fi reprezentative la nivel naţional. Ele se adaptează celor opt regiuni de dezvoltare, fiecare regiune adaptează la nivelul fiecărui judeţ şi la nivelul fiecărui judeţ vor fi nouă paliere de vârstă în care vom încadra pacienţii. Vom lua trei laboratoare din fiecare judeţ. Aceşti pacienţi vin la laboratoare pentru a-şi face analize pentru diverse probleme.

Serul rezidual, cu acordul acestor persoane, îl vom folosi pentru a doza aceşti anticorpi. Sunt nişte teste imunologice, cu o sensibilitate mare, de 99,5%. Ne vor da în proporţie de 99,5% câţi au avut sau nu au avut infecţia. Ne va da o prognoză. Având o rată de imunizare mare, ne vom gândi că va exista sau nu va exista un al doilea val şi dacă va exista al doilea val, cam care va fi amploarea lui", a declarat, la B1TV, ministrul Sănătăţii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8433
RON
15 Jul
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H