Nelu Tătaru, primele declaraţii ca ministru al Sănătăţii: „Vor veni săptămâni şi mai grele. Vor fi şi cazuri severe”

Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătăţii, a declarat că prevenţia şi tratarea persoanelor infectate cu noul coronavirus reprezintă urgenţa în acest moment, iar testarea cadrelor medicale implicate în lupta împotriva COVID va avea prioritate pentru că "vor veni săptămâni şi mai grele".

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 07:59
Nelu Tătaru, primele declaraţii ca ministru al Sănătăţii: „Vor veni săptămâni şi mai grele. Vor fi şi cazuri severe”

Principalele declaraţii ale lui Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătăţii, despre coronavirus

  • Sunt un om care a venit din teritoriu. Focarul Suceava nu schimbă cu nimic atitudinea pe care am avut-o, doar că la nivel local trebuie schimbate multe lucruri. 
  • La nivel local trebuie iniţiate anumite proceduri pe care atât personalul medical, cât şi Direcţiile de Sănătate Publică, cât şi managementul spitalului , dar şi autorităţile locale trebuie să le pună în practică, trebuie să le respecte.
  • Noi, ca minister, avem în acest moment două direcţii: una urgentă – prevenţia infecţiilor cu COVID, tratarea infecţiilor COVID, dar şi tratamentul celorlalţi pacienţi care nu au în acest moment o infectare cu COVID.
  • La nivelul unităţilor sanitare din faza 1, faza 2 şi ulterior faza 3 vom asigura acel necesar de aparatură, de echipamente sanitare şi de protecţie, precum şi acel număr de teste în care toţi cei care, conform unei anchete epidemioşogice, intră într-un protocol de testare
  • Personalul medical va avea prioritate în aceste unităţi la acea testare. Trebuie să avem grijă de personalul nostru. Vor veni săptămâni şi mai grele. Vor fi şi cazuri severe. Vor fi şi cazuri critice, dar vom trece peste acea perioadă şi vom ieşi mai întăriţi. 

În şedinţa de Guvern de joi, Orban i-a solicitat noului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, să convoace un colegiu al ministerului pentru a stabili foarte clar toate măsurile care vor fi luate în continuare pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

Nelu Tătaru a preluat joi portofoliul de la Sănătate, după ce Victor Costache a demisionat din funcţie.

Noul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, le-a transmis, joi, membrilor Guvernului că, pentru a nu avea în ţară „o altă Suceavă”, contează pe ajutorul lor, astfel încât situaţiile asemănătoare înregistrate la alte spitale din ţară în contextul pandemiei COVID-19 să poată fi controlate corespunzător.

Cine este Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătăţii. „Este în prima linie a bătăliei contra coronavirus”