Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă: Se poate muri de coronavirus şi la 30 de ani, fără a avea alte comorbidităţi

Ministrul Sănătăţii trage un semnal de alarmă în privinţa numărului de decese de coronavirus. Nelu Tătaru spune că se poate muri şi la 30 de ani, fără ca persoanele respective să aibă comorbidităţi. 

29 iun. 2020, 15:33
Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă: Se poate muri de coronavirus şi la 30 de ani, fără a avea alte comorbidităţi

Ministrul Sănătăţii spune că depinde doar de noi cum se va manifesta valul doi al pandemiei. 

„Ca să avem valul doi, trebuie să terminăm acest val unu. Încă n-am terminat acest prim val. Încă n-am ajuns la acea viață cvasinormală. Noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe, în care a doua e mai virulentă. Dacă la prima exista un instinct de conservare, acum nu mai există la niște concetățeni de-ai noștri.

Se poate muri la 30 și ceva de ani fără a avea alte comorbidități. Depinde de noi cum se va manifesta acel val doi”, a spus Nelu Tătaru la Digi 24.

Nelu Tătaru a anunţat, luni, că s-a decis amânarea măsurilor de relaxare care erau prevăzute pentru 1 iulie. 

„S-a evaluat tot ce a însemnat cele două săptămâni, au fost două săptămâni în care am avut o creştere a numărului de cazuri noi, două săptămâni în care au crescut cazurile în Terapie Intensivă, a crescut numărul de decese şi recomandările din grupul tehnic sunt de a amâna unele măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie, urmărind zilnic şi în săptămâna care urmează evoluţia numărului de cazuri, evoluţia cazurilor în Terapie Intensivă, evoluţia deceselor, precum şi respectarea normelor de precauţie, normelor de igienă, distanţarea fizică. În ultimele două săptămâni, urmând aceste aspecte, o parte din concetăţenii noştri nu au respectat aceste reguli şi am văzut în anumite zone apoi la nivelul întregii ţări creşterea transmiterii comunitare. Această creştere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele pe care le aveam în acel moment, focarele din centrele de bătrâni, din centrele de pacienţi neuropsihici, din spitale, şi care în acest moment prezintă o recrudescenţă. Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut şi s-a decis să amânăm cea de-a patra etapă de relaxare”, a afirmat Nelu Tătaru, la Digi 24.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni, 269 de cazuri noi de coronavirus, numărul total a ajuns la 26.582. De asemenea, 22 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, bilanţul deceselor ajungând la 1.634.

Citeşte şi Nelu Tătaru: Relaxarea de la 1 iulie, înlocuită cu restricţii. Restaurantele NU se deschid, iar anumite zone intră în carantină