Management militar la Spitalul de Urgenţă Deva. Nelu Tătaru anunţă anchetă epidemiologică: Vom testat toate cadrele medicale

Ministrul Sănătăţii a efectuat, miercuri, o vizită la Deva pentru a discut cu autorităţile şi cu personalul medical. Vizita lui Nelu Tătaru are loc după ce conducerea unităţii medicale, unde sunt internaţi aproape 100 de pacienţi cu noul coronavirus, a demisionat.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 06:20
Management militar la Spitalul de Urgenţă Deva. Nelu Tătaru anunţă anchetă epidemiologică: Vom testat toate cadrele medicale

Ministrul Sănătații, Nelu Tătaru, a anunțat, după discuțiile de la prefectura Deva, că la conducerea Spitalului Deva au fost puși medici militari, adăugând că fiecare cadru medical va fi testat de COVID-19, urmând să fie făcută și o anchetă epidemiologică.

„Nu este încă situația de la Suceava, am avut un management care nu a făcut față. Am instalat un management militar. La spitalul din Deva nu există circuite. Trebuie să vedem ce se întâmplă cu personalul din spital. În acest moment vom testa tot ce înseamnă personal medical. Va fi un regim seminstituționalizat. Personalul medical va merge la hotel, după ce va ieși din schimb. Vom avea o discuție cu fosta echipă. În 3 – 4 săptămâni vom putea reveni la management civil. Deva rămâne Spital Covid. Nu pot spune că cineva și-a făcut treaba”, a spus Nelu Tătaru.

La conducerea Spitalului Județean de Urgență Deva a fost numit directorul medical al Spitalului Militar de Urgență „dr. Aristide Serfioti” din Galați, lt. col. medic dr. Constantin Vlase. Acesta este medic speciallist boli infecțioase.

 

Asistentă de la Spitalul Judeţean din Deva, în STARE GRAVĂ după ce a fost scuipată de o pacientă infectată cu CORONAVIRUS

Managerul şi directorul medical al Spitalului Judeţean din Deva şi-au dat demisia marți, în condițiile în care la această unitate medicală sunt internaţi 99 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus (COVID-19). Sindicatul medicilor a acuzat conducerea de abuzuri în gestionarea activităţii şi a programului de lucru.

În aceste condiţii, activitatea Spitalului Judeţean din Deva este coordonată de Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara şi de patru experţi medicali de la Craiova şi Timişoara.

Ministrul Sănătăţii: Ne gândim la un management militar şi la Deva, după modelul Suceava