Tătaru trimite corpul de control la Spitalul Marie Curie în cazul celor 30 de bebeluşi morţi din cauza lipsei banilor pentru tratamente

Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii vor începe miercuri o acţiune de evaluare a modului de gestionare a activităţii la nivelul Spitalului "Marie Curie", inclusiv la Secţia ATI. Verificările au loc după ce medicul Cătălin Cîrstoveanu a dezvăluit că 30 de bebeluşi şi-au pierdut viaţa în ultimul an din cauza lipsei banilor pentru tratamente.

RomaniaTV.net
13 oct. 2020, 19:41
Tătaru trimite corpul de control la Spitalul Marie Curie în cazul celor 30 de bebeluşi morţi din cauza lipsei banilor pentru tratamente

Nelu Tătaru trimite Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, după ce medicul Cătălin Cîrstoveanu a precizat că 30 de bebeluşi au murit în ultimul an din cauza lipsei banilor necesari pentru tratamentele acestora.

„Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control vor începe astăzi o acţiune de evaluare a modului de gestionare a activităţii la nivelul unităţii sanitare Marie Curie, inclusiv la nivelul ATI”, a declarat purtătorul de cuvânt al MS, Oana Grigore.

Dr. Cîrstoveanu este şeful secţiei de Terapie Intensivă şi a declarat că a făcut memorii la Ministerul Sănătăţii pentru ca bebeluşii să nu mai moară pe listele de aşteptare.

Medicul a mărturisit că au fost numeroase situaţii în care spitalul a cumpărat „pe caiet” tratamente şi echipamente care în realitate ar fi putut să le salveze viaţa. Cîrstoveanu nu a uitat să le mulţumească celor 300.000 de persoane care donează 2 euro lunar, bani cu care instituția își asigură cele necesare.

Invitat într-o emisiune la TVR, Nelu Tătaru a mărturisit că nu a ştiut despre situația din spital și că a aflat cele povestite de șeful Secției de Terapie Intensivă odată cu presa, marți, și a promis că va efectua un control în următoarea zi.