Nelu Tătaru, vizită surpriză la Spitalul Judeţean din Botoşani: Am vrut să văd capacitatea spitalului

Nelu Tătaru a efectuat sâmbătă o vizită supriză la Spitalul Județean de Urgență  ''Mavromati'' Botoşani, scopul acesteia a fost de a verifica gradul de pregătire al unității medicale în ceea ce privește pacienții infectați cu COVID-19, dar și cei non-COVID.

RomaniaTV.net
18 iul. 2020, 13:15
Nelu Tătaru, vizită surpriză la Spitalul Judeţean din Botoşani: Am vrut să văd capacitatea spitalului

Ministrul Sănătății s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe, iar alături de mai multe cadre medicale al spitalului au vizitat toate secțiile unității medicale.

Citește și: Legea carantinei şi izolării a fost promulgată de Klaus Iohannis. Românii infectaţi cu COVID-19 vor putea fi internaţi obligatoriu

„Evaluarea de astăzi dimineaţă mi-a arătat, dincolo de o creştere a numărului de cazuri noi la nivelul întregii ţări, şi o creştere a numărului de testări la nivelul judeţului Botoşani, Suceava şi Neamţ. De aceea, de dimineaţă am reluat aceste vizite neanunţate, fiindcă că am vrut să văd capacitatea spitalului şi adresabilitatea la Unitatea Primiri Urgenţă şi capacitatea tehnică”, a afirmat Tătaru.

Ministrul a apreciat faptul că spitalul are capacitatea să gestioneze situaţia pandemiei la nivel judeţean, fiind „plăcut impresionat” că întreg personalul celei mai mari unităţi medicale din judeţul Botoşani foloseşte corespunzător echipamentele medicale.

Ulterior, Ministrul Sănătăţii a avut o întâlnire la sediul Instituţiei Prefectului cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, dar şi cu directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, medicul Radu Malancea.