Nemţii devin tot mai zgârciţi, din cauza inflaţiei. Un sfert dintre ei nu vor mai merge la schi, încercând să economisească bani

Mai puțini germani s-ar putea îndrepta către stațiunile de schi și alte destinații populare de vacanță de iarnă în următoarele luni, deoarece caută să economisească bani pe fondul unei creșteri puternice a costului vieții, arată rezultatele unui sondaj.

24 oct. 2022, 18:22
Nemţii devin tot mai zgârciţi, din cauza inflaţiei. Un sfert dintre ei nu vor mai merge la schi, încercând să economisească bani

Aproape jumătate dintre cetățenii germanii care pleacă de obicei în vacanță la schi vor sări peste călătorii în sezonul de iarnă sau vor găsi o opțiune mai ieftină, din cauza creșterii prețurilor, potrivit unui sondaj YouGov.

Aproximativ 23 la sută dintre respondenți au spus că își vor „anula” planurile de vacanță, iar 26 la sută dintre ei ar renunța la călătorie. Doar un sfert nu își vor schimba planurile, potrivit unui sondaj comandat de producătorul de echipamente sportive Schöffel din Bavaria.

Citeşte şi Germania a găsit banii necesari să plafoneze preţurile la electricitate pentru populaţie. Va taxa profiturile excesive ale companiilor

Nemţii intenționează să reducă costurile prin luarea de vacanțe mai scurte, activități de schi reduse, călătorii către destinații mai apropiate și ieşiri mai puțin frecvente la restaurante și în cluburi. Între 19 și 21 septembrie, 2.041 de respondenți au participat la acest sondaj, reprezentativ pentru întreaga populaţie.

Aceste opţiuni vin în ciuda faptului că statul german urmează să plătească factura lunară la gaz în decembrie pentru toate gospodăriile și întreprinderile mici și mijlocii, conform unei plafonări în două etape pentru prețurile la energie.

Se preconizează că inflația ridicată va duce economia germană în recesiune în trimestrele următoare. Numai în luna septembrie prețurile de consum au crescut cu 10 la sută, amintește agenția dpa.

Citeşte şi Germania ia o măsură fără precedent în faţa crizei. Statul va plăti facturile la gaze pe luna decembrie pentru populaţie şi firme